Terug naar vacatures

Medewerker gegevensbeheer en inwinning BGT

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 16-07-2021

Sluitingsdatum : 04-08-2021

Wat ga je doen

In deze functie draag je zorg voor het verwerken van mutaties en het up-to-date houden van de BGT voor de gemeente Leeuwarden en voor de eilanden Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. Dit doe je door het beoordelen en verwerken van inkomende meetgegevens en (gesignaleerde) mutaties conform de wettelijke vereisten en landelijk gemaakte werkafspraken. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de BGT. In voorkomende gevallen ondersteun je onze landmeters bij het uitvoeren van BGT-metingen. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team voor een optimale afstemming. 

Het takenpakket is als volgt samengesteld:

 • Zelfstandig beoordelen en verwerken van mutaties;
 • Zorgdragen voor uitvoering van het berichtenverkeer met de LV-BGT;
 • Ondersteuning bij uitvoering BGT-gerelateerde metingen;
 • Nauw overleg met collega’s van BOR en BAG voor optimale gegevensuitwisseling;
 • Bijhouden van je kennis omtrent de BGT;
 • Bijhouden en verwerken van door SVB/Kadaster gesignaleerde issues m.b.t. kwaliteit en standaardisatie;
 • Kennisoverdracht BGT binnen het team (landmeters) en de gemeentelijke organisatie;
 • Bijdragen aan de verbetering van het systeem van inwinnen, vastleggen en verwerken.

Uren per week

Minimaal: 36
Maximaal: 36

Wie ben jij

De BGT kent voor jou geen geheimen. Je hebt een proactieve instelling en je bent in staat om zelfstandig BGT-mutaties te beoordelen en te verwerken. Daarbij realiseer je je dat de BGT een centrale rol speelt in de geografische voorziening voor vele gemeentelijke afdelingen en mede tot stand komt met inhoudelijke bijdragen van onder andere de BAG en de BOR. Vanuit jouw ervaring met BGT-metingen ben je in staat onze landmeters te ondersteunen bij capaciteitsproblemen. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen om met afdelingen die gegevens aanleveren af te stemmen en gebruikers te informeren. Je hebt oog voor kwaliteit en werkt accuraat. Je bent toekomstgericht wat betreft de ontwikkeling van de BGT en ontwikkelingen op het gebied van data-inwinning.

Verder breng je het volgende mee:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau op het gebied van Geo-informatie en specifiek de BGT;
 • Minimaal enkele jaren ervaring met het inwinnen en verwerken van gegevens voor de BGT;
 • Ervaring met NgdW-software (NedBGT, GeoCAD en/of TopoCAD;
 • Basiskennis van BAG, BRK, BRT en BOR;
 • Kennis van Nederlandse Geo-standaarden, zoals IMGEO;
 • Kennis van MicroStation en/of AutoCAD;

Verder is kennis van Leica-apparatuur en software en laserscanning een pre.

Waar ga je werken

Team Geo-informatie valt onder de sector Ruimtelijke Inrichting en Wijkzaken (RIW); één van de sectoren binnen de dienst Fysiek Domein. Naast Geo-informatie bestaat de sector uit de teams Civiele Techniek, Stedenbouw, Verkeer & Vervoer, Buitendienst, Regie Openbare Ruimte en Ondersteuning. 

Het team Geo-informatie, bestaande uit 20 medewerkers, houdt zich onder andere bezig met het beheren van basisregistraties als BAG, BGT, BRO, BRK, Wkpb en WOZ en met landmeetkundige werkzaamheden. Ook het uitvoeren van GIS-analyses en het maken en het beheren van hoogwaardige geografische producten behoort tot de taken van het team.

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 124.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Met zo’n duizend medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de stad en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal 4.048,- (functieschaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij zoeken voor deze structurele plek een nieuwe collega. Als uitgangspunt bieden wij een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Belangstelling

De sluitingsdatum van deze vacature is 4 augustus 2021. 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heddo Klandermans, tel. 058 751 2565.Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.


Solliciteer direct