Terug naar vacatures

Medewerker preventie en handhaving

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32 - 36

Gepubliceerd op : 18-11-2020

Sluitingsdatum : 01-12-2020

De gemeente Smallingerland is voor het team Sociaal Ondersteunend op zoek naar een:  

Medewerker preventie en handhaving
(voor 32-36 uur per week)

Dit zijn wij  
Binnen gemeente Smallingerland is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet, die de dienstverlening en samenwerken met de omgeving voorop stelt. De gemeente Smallingerland beweegt naar een organisatie die flexibel en wendbaar is, denkt vanuit mogelijkheden en voortdurend in contact staat met haar omgeving. Een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels, die werkt vanuit opgaven, ruimte geeft om te leren en te experimenteren en voortschrijdend inzicht toepast. Luisteren, durven en leren zijn daarbij terugkerende werkwoorden.

Het team Sociaal Ondersteunend bestaat uit circa 40 medewerkers en heeft de volgende taken; het voeren van de administratie voor Jeugd, WMO en P-wet, contractbeheer, toezicht en handhaving sociaal domein, verhaal en terugvordering, kwaliteitszorg en –beheer, business control, bezwaar en beroep, financieel beleid en financiële administratie. 

Dit is de functie
Je verricht bestuursrechtelijke onderzoeken naar misbruik en oneigenlijk gebruik met betrekking tot de door gemeente uit te voeren sociale zekerheidswet- en regelgeving. Je gaat je bezig houden met voorkomen van onrechtmatige bijstandsverlening en betalingen in het kader van de Participatiewet. Hierbij werk je nauw samen met de inkomensconsulenten; samen zijn jullie verantwoordelijk voor fraudepreventie, dus de versterking van de Poortwachtersfunctie. Je doet (heimelijke) waarnemingen, voert (confrontatie-)gesprekken en legt huisbezoeken af. Daarnaast ligt de focus in je functie op toezicht op naleving van de wet Basis Registratie Personen (BRP). Dit brengt met zich mee dat je voor Smallingerland betrokken bent bij de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit. Je legt je bevindingen vast in rapportages en brengt een onderbouwd (bindend) advies uit aan je collega's. Hiernaast onderhoud je nauw contact met de diverse teams binnen de gemeente, zoals het team Naar Inkomen en Burgerzaken.

Dit zoeken wij                                                                                                                           
We stellen niet het financiële rendement van handhaving voorop maar willen wel dat de schaarse middelen op de goede plek terechtkomen. De collega die we zoeken heeft oog voor de omstandigheden van persoon en gezin en kan daar adequaat op reageren. Wij zijn op zoek naar iemand die drie jaar ervaring heeft in de sociale wetgeving (met name de Participatiewet en BRP) en die een handhaversmentaliteit heeft.

Wij zoeken iemand die per situatie de informatie verzamelt, structureert en analyseert, onderscheid maakt tussen feiten en meningen, afwegingen beargumenteert en beslissingen onderbouwt (HBO denk- en werkniveau). Je kunt collega's coachen in fraudepreventie vaardigheden. Iemand met lef, en die in staat is direct mee te draaien. Verder ben je flexibel en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit. Je kunt Fries verstaan, en bent in het bezit van een rijbewijs (B).

Dit bieden wij
Wij bieden naast een uitdagende functie in een organisatie die in beweging is en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget en opleidingsfaciliteiten. Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring en vastgesteld op minimaal € 2484,- bruto per maand (aanloopschaal 8) en maximaal € 4048,- bruto per maand (standaardschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch medewerker E. Bij goed functioneren en op basis van beoordeling kan de tijdelijke arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je voor vragen over de inhoud van de functie contact opnemen met Mia Schaafsma  (Teammanager Sociaal Ondersteunend). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leo de Boer (P&O adviseur). Zij zijn bereikbaar via 0512-581234.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 1 december 2020 een motivatie en een CV van jou via werken in Friesland.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Mia Schaafsma Teammanager Sociaal Ondersteunend

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Leo de Boer HR Adviseur


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.040899@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 01-12-2020 binnen zijn.

Solliciteer