Terug naar vacatures

Medewerker salarisadministratie

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding: MBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 28-32

Gepubliceerd op : 23-09-2022

Sluitingsdatum : 09-10-2022

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar een Medewerker Salarisadministratie

Standplaats Leeuwarden – voor 28-32 uur per week

Onze afdeling

Je gaat deel uitmaken van een afdeling die bestaat uit enthousiaste personeels- en salarisadministrateurs, p&o-adviseurs, een beleidsadviseur, een arbo-preventiemedewerker en een verzuim trajectbegeleider. We zijn een enthousiast en energiek team, werken hard en streven naar de juiste werk-privébalans. We zetten met elkaar de schouders eronder maar er is ook ruimte voor gezelligheid en plezier.

Wij maken deel uit van Bedrijfsvoering en adviseren en ondersteunen alle onderdelen van Veiligheidsregio Fryslân. Dit zijn de GGD (inclusief het Coronabedrijf), de Brandweer, Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Wij voeren een belangrijke opdracht van alle Friese gemeenten uit: zorgen dat alle inwoners van onze provincie gezond en veilig blijven.

Een medewerker salarisadministratie van Veiligheidsregio Fryslân:

 • verwerkt personeelsmutaties in de administratie, bijvoorbeeld bij ziekte en verlof.
 • maakt diverse berekeningen voor medewerkers en of collega’s.
 • voert steekproefsgewijs controles uit in de salarisadministratie op o.a. declaraties.
 • zorgt voor een juiste uitvoering van de arbeidsvoorwaarden zoals de bedrijfsfitness, verlof en uitruil.
 • is aanspreekpunt voor vraagstukken op het gebied van salarisadministratie, beantwoordt zelf of speelt ze door naar de juiste collega.
 • zorgt voor algemene ondersteuning van de salarisadministratie.
 • werkt zelfstandig en heeft een kritische blik, want af en toe zoek je iets tot de bodem uit.

Over deze opleidingen, ervaring en talenten beschik jij:  

 • Een afgeronde mbo niveau 4, richting salarisadministratie, een PDL-diploma is een pré.
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsvoorwaarden.
 • De nodige teamspirit, maar zeker ook zelfstandigheid. Samen met de collega’s binnen en buiten ons team zorg je voor een optimale invulling van jouw rol.
 • Nieuwsgierig: je bent toegankelijk, maakt makkelijk contact en durft vragen te stellen. Waar nodig ga je een gesprek met de collega aan en leg je het proces uit.
 • Punctueel, voor het nauwkeurig uitvoeren van de mutaties, flexibel: gezien de piekmomenten rondom de salarisrun en stressbestendig: zodat essentiële wijzigingen nog mee gaan.
 • Kennis van Afas Profit is een pré.
 • Beheersing van de Friese taal (pre).

Wat bieden we jou?

-         Een goed gesprek, een warm welkom, een degelijk inwerkproces en de steun en het vertrouwen van collega’s uit alle onderdelen van Bedrijfsvoering.

-         Inschaling maximaal € 3301,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (schaal 7 CAR UWO Veiligheidsregio’s). Dit is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

-         Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je keuzes maken die passen bij jouw interesses en doelen.

-         Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, flexibele werktijden en ontwikkelingsmogelijkheden.

-         Een aanstelling voor een periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een prettige werkrelatie voor een langere termijn.

Wij zijn een Great Place to Work

Veiligheidsregio Fryslân draagt de titel ‘Great Place to Work’. Wij doen er alles aan om een goede werkgever te zijn. Dit betekent voor ons: werkplezier hebben en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling en voor nieuwe ideeën die onze organisatie verder brengen. Jaarlijks vragen wij onze medewerkers ons te beoordelen op verschillende werkgeverscompetenties. Wat goed is behouden we en wat beter kan, gaan we verbeteren.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Dirk Stoelwinder, senior medewerker salarisadministratie, via telefoonnummer 088-2299689.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 18 oktober 2022. We verzoeken je met deze datum rekening te houden.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 9 oktober 2022 solliciteren via deze link.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer