Terug naar vacatures

Medewerker vakbekwaamheid

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 22-09-2022

Sluitingsdatum : 09-10-2022

Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag als Medewerker Vakbekwaamheid bij een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân?

Solliciteer dan bij Veiligheidsregio Fryslân!

Ter versterking van de afdeling Crisisbeheersing zijn wij op zoek naar een Medewerker vakbekwaamheid. Standplaats Leeuwarden, voor 32 tot 36 uur per week.

Met en voor wie ga je werken?
Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân zijn: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Ons team

De afdeling Crisisbeheersing speelt een grote rol in allerlei typen crises. Van fysieke veiligheidsissues (zoals branden en ongevallen), vluchtelingen, pandemieën tot effecten van extreem weer. Ook is er een coördinerende rol bij de voorbereiding van risicovolle evenementen en bevorderen we het risicobewustzijn en de redzaamheid van burgers, bedrijven en instellingen. Hulpverleningsdiensten en hun ketenpartners hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden, maar in crisissituaties moeten zij met elkaar samenwerken. Dat vraagt om goede afspraken, afstemming en coördinatie. Het is de taak van de afdeling Crisisbeheersing om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dagelijks werken wij hieraan met circa 30 medewerkers, onze samenwerkingspartners en 300 crisisfunctionarissen in een groeiend aantal netwerken.

De functie

Als medewerker vakbekwaamheid draag je bij aan het vakbekwaam worden en blijven van functionarissen en teams binnen de regionale crisisorganisatie. Onze visie hierop is dat wij uitgaan van eigenaarschap voor het eigen leerproces bij crisisfunctionarissen zelf. Hierbij ondersteunen en faciliteren wij hen zo optimaal mogelijk. De afdeling Crisisbeheersing doet dit voor alle multidisciplinaire functies en monodisciplinair voor Bevolkingszorg (taken en verantwoordelijkheden van gemeenten tijdens crises) en de geneeskundige hulpverleningsorganisaties.

Als medewerker vakbekwaamheid:

  • Analyseer je leervraagstukken en ontwerp je leeractiviteiten met creatieve en innovatieve werkvormen.
  • Faciliteer je het vakbekwaam zijn of worden van onze crisisfunctionarissen.
  • Coördineer en bewaak je de voortgang en kwaliteit van de leergangen waar je voor verantwoordelijk bent.
  • Bereid je multidisciplinaire vakbekwaamheidsactiviteiten voor en kun je bijvoorbeeld worden ingezet als oefenleider, trainer of waarnemer.

Wat zoeken wij:

-    Hbo werk -en denkniveau;

  • Kennis van en ervaring met didactiek/ onderwijskunde binnen organisaties;
  • Affiniteit met crisisbeheersing is een pré;
  • Bereidheid om een crisisfunctie te vervullen in de crisisorganisatie;
  • De kracht om out-of-the-box te denken;
  • De competenties zelfstandigheid, plannen en organiseren, oplossingsgerichtheid, communicatie en verbinden.

Wat bieden we jou?

-    Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.208 bruto       per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 9 CAR UWO Veiligheidsregio’s).

 -    Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.

-   Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een thuiswerkvergoeding en een gefaciliteerde thuiswerkplek.

-    Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

 -   Wij zoeken een collega voor de periode van twee jaar.
 

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Jan Regeling, clusterhoofd Crisisbeheersing, via telefoonnummer 088-2299 117.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Je kunt t/m 9 oktober 2022 solliciteren via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op 27 oktober 2022. We verzoeken je met deze dag rekening te houden.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer