Terug naar vacatures

Online redacteur

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 18-02-2021

Sluitingsdatum : 03-03-2021

Gemeente Súdwest-Fryslân zoekt een Online redacteur!

De gemeente Súdwest-Fryslân is op zoek naar een gedreven Online redacteur

(32-36 uur per week)

Online redacteur
Als Online redacteur ben je samen met jouw collega’s van team Online verantwoordelijk voor de digitale dienstverlening van de gemeente. Je voert de regie op de digitale producten en diensten, waaronder de website en social media. Ook bent je in staat om verrassend snelle, toegankelijke digitale dienstverlening aan te bieden aan onze inwoners.

In Súdwest-Fryslân vinden we het belangrijk om samen met onze inwoners te werken aan plannen en projecten. We zoeken verbinding en bouwen mei-inoar aan een samenleving waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Dat is waar gemeente Súdwest-Fryslân voor staat. Als online redacteur speel je hierbij een belangrijke rol. Want als online redacteur ken je de gebruiker goed en weet je die aan te spreken in begrijpelijke tekst en beeld. Je spreekt de taal van de inwoner en kan van vaktaal begrijpelijke taal maken.

Team Online
Team Online richt zich op een zo goed mogelijk online contact met de inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners. Alle expertise rondom het digitale kanaal van de gemeente en online communicatie is hier gebundeld. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het online dienstverleningskanaal. Het team bestaat uit vijf medewerkers: een Ontwikkelaar, een Functioneel beheerder en drie redacteuren.

Wat ga je doen
Als online redacteur ben je gesprekspartner voor de vakteams en ga je zelf actief op zoek naar de juiste informatie. Uiteraard zorg je ervoor dat deze altijd up-to-date is. Waar nodig redigeer of schrijf je (aangeleverde) teksten en regel je een passend beeld. Je kunt uitstekend werken met Content Management Systemen (CMS). Je bent goed bekend met Wordpress en je kunt de online media uitstekend monitoren/evalueren met o.a. SiteImprove en Obi4Wan. Je bent op de hoogte van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid en weet die toe te passen. En als redacteur ben je mede verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit van het online dienstverleningskanaal.

Als online redacteur

 • vertaal je ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving naar webcontent en/of nieuwe toepassingen;
 • schrijf en herschrijf je webteksten;
 • schrijf je prikkelende teksten voor social media;
 • verzamel je beeldmateriaal en maak je ze webklaar;
 • maak je content vindbaar (SEO);
 • publiceer en beheer je content in het content management systeem (CMS);
 • stel je redactierichtlijnen op;
 • adviseer je de interne redactie en contenteigenaren;
 • heb je ruime ervaring met webredactie, zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media en online communicatie;
 • ben je in staat om een contentstrategie te vertalen naar concrete middelen;
 • heb je basiskennis beeldbewerking en HTML;
 • heb je ervaring met social media management tools als OBI4wan;
 • heb je ervaring met één of meerdere content management systemen (CMS);
 • heb je ruime ervaring met redactionele processen en workflows.
 • Het is een pré als je kennis hebt van klantreizen en serviceformules.


Wij bieden

 • Een uitdagende functie binnen een prettige en collegiale werkomgeving waarin omgevingsbewust-zijn, klant- en resultaatgerichtheid centraal staan;
 • Een functie ingedeeld in het functieprofiel adviseur V, met functieschaal 9 waaraan een salaris is verbonden van minimaal €2.484,-- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,-- bruto per maand (maximaal functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Dit afhankelijk van je ervaring;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, vrij besteedbaar budget via IKB (Individueel Keuzebudget) met uitruil mogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden.

Spreekt het bovenstaande je aan? Ben jij die enthousiaste Online redacteur die van doorpakken weet en inspireert? Dan willen wij graag met je in gesprek!

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ferdinand van der Veen, manager Belastingen  en Dienstverlening  f.vanderveen@sudwestfryslan.nl of Dirkje de Vries, manager Communicatie, d.devries@sudwestfryslan.nl 


Spreekt dit je aan? Mail dan je sollicitatiebrief en cv tot en met 3 maart 2021 naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van het sollicitatienummer TO-2021-1e.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 03-03-2021 binnen zijn.

Solliciteer