GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Opgavemanager

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding:

Dienstverband:

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 18-09-2023

Sluitingsdatum : 01-10-2023

De wereld om ons heen is constant onderhevig aan veranderingen. Veranderingen die veelal ook consequenties hebben voor gemeentelijke beleid. Neem de komst van Oekraïense vluchtelingen of de milieuproblematiek die steeds explicieter vraagt om gemeentelijk handelen. Jouw rol als opgave-manager is het vertalen van de huidige én toekomstige veranderingen/ontwikkelingen naar opgaven voor de gemeente Weststellingwerf en zorgen voor de optimale aanpak daarvan. Dit doe je samen met je interne collega’s van beleid, projecten, uitvoering en éxterne partijen. Je werkt ‘van buiten naar binnen’ en fungeert als een poortwachter van de gemeente. 

Opgavemanager 36 uur per week

De inhoud van je werk
Je werkt in Weststellingwerf en binnen de OWO-samenwerking (gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland) aan verschillende opgaven, processen of projecten tegelijk. Huidige voorbeelden zijn het Fries Programma Landelijk Gebied, energiearmoede, de Regiodeal, de Lelylijn, Klimaat & Duurzaamheid of processen gericht op bijvoorbeeld een maatschappelijke overeenkomst met een dorp. Je werkt samen met 3 andere opgavemanagers en wordt op basis van je talent ingezet op de opgaven. Daarnaast werk je op strategisch vlak nauw samen met de directieadviseur en de strategisch adviseur en ben je strategisch sparringpartner van de directie. Je leert jouw collega’s snel kennen, omdat medewerkers in de organisatie veel samenwerken, elkaar makkelijk aanspreken en helpen. 

Je opdrachtgever kan intern zijn (directie of teammanager), maar ook extern (regiodeal). Kenmerkend voor het werk van de opgavemanager is dat een opgave zich in de loop van de tijd ontwikkelt en dus niet afgebakend is. Het kan een opgave zijn vanuit het collegeprogramma, maar een opgave kan ook ontstaan door nieuwe ontwikkelingen en actualiteiten. Het gaat om vraagstukken die veelal domein- en team overstijgend zijn, dwars door de organisatie heen lopen en vaak meerdere portefeuillehouders raken.

In je werkzaamheden rond een opgave schakel je tussen diverse taakaccenten: analyse en verkenning, coördinatie, regie, afstemming, advisering, voorbereiding van besluitvorming, of procesbegeleiding. Binnen de diverse beleidsterreinen ben je allround inzetbaar. Je kunt ideeën en vraagstukken die samenhangen vertalen in uitvoerbare adviezen. Je neemt op inspirerende wijze belanghebbenden mee. Dit betekent dat je goed kunt omgaan met de verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf houdt zich bezig met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot centrumontwikkeling. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je werkt waar jouw werk is. Dit kan op kantoor, thuis of op een andere locatie zijn. Verwacht niet dat je de hele dag op kantoor of thuis zit. Juist vanwege je brede werkgebied kom je nog eens ergens. Samenwerken en ontmoetingen met collega’s vinden we belangrijk en daar besteden we aandacht aan. 

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op onze gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk?

Neem dan een kijkje op:  https://werkenbij.weststellingwerf.nl/collegas-vertellen/

Wat breng je mee?

 • Je bent betrokken en een verbinder pur sang.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, neemt verantwoordelijkheid, kunt omgaan met conflictsituaties en blijft daarbij gericht op de essentie van de opgave.
 • Dankzij je politiek-bestuurlijke antenne beweeg je je soepel in overleggen met bestuurders en gemeenteraad.
 • Je bent omgevingsbewust en handelt per definitie integraal.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau.
 • Verder ben je initiatiefrijk, creatief en oplossingsgericht. Je weet verbanden te leggen tussen de verschillende lagen van de organisatie en daarbuiten.

Vanzelfsprekend lever je kwaliteit en weet je dat opdrachten worden bepaald door het politieke bestuur en kunnen worden ingehaald door de (politieke) realiteit. We gaan ervanuit dat jij dit juist als een uitdaging en kans ziet om je in te zetten.

Dit kun je van ons verwachten
Bij een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, mag je ook aanspraak maken op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal €6.096,- (functieschaal 11a) afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen;  
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt;
 • een laptop en keuze tussen een telefoontoestel of een telefoonvergoeding;
 • een tijdelijke reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.

Ben jij de opgavemanager die we zoeken?
Stuur dan uiterlijk 1 oktober 2023 je motivatie en cv via  www.werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wil je eerst meer informatie over de vacature opgavemanager? Jansje Albers, directeur, staat je graag te woord via 06 - 15177846. Yvonne Hoogewerf, HR adviseur, vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 06 - 22860708.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer