Terug naar vacatures

OWO-directiesecretaris

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 01-07-2021

Sluitingsdatum : 15-08-2021

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland  zijn plattelandsgemeenten in het zuidoosten van Friesland.  Al een aantal jaren vormen wij de zgn. OWO-gemeenten. In dit samenwerkingsverband werken we op een unieke manier samen op  een groeiend aantal onderwerpen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze samenwerking uit te breiden en/of  te verbeteren.

De OWO-directie geeft leiding aan deze samenwerking en is op zoek naar een OWO- directiesecretaris  om hen te ondersteunen bij het aanjagen van de samenwerking.

OWO-directiesecretaris

Voor 32-36 uur per week

Wat verwachten we?
In deze uitdagende functie van OWO-directiesecretaris krijg  je de kans om een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling van deze unieke samenwerking. De OWO-directiesecretaris is de spin in het web van de samenwerking en brengt 3 werelden bijeen.

De functie is tweeledig. Te weten een  ondersteunende rol naar de OWO-directie en een procesrol in de samenwerking tussen de gemeenten.

De OWO-directiesecretaris heeft de verantwoordelijkheid om de OWO-directie te ondersteunen in haar eigen overleggen en alle overlegmomenten of  -gremia waar de OWO-directie vanuit haar sturende rol aan deelneemt.  

Voorbeelden hiervan zijn overleggen met politiek en bestuur en met de gezamenlijke managementteams. Naast de OWO-directiesecretaris wordt de OWO-directie ondersteund met secretariële /managementondersteuning en twee expertteams (P&C en HRM). De OWO-directiesecretaris stuurt deze functioneel aan.

Het accent zal in de komende periode vooral liggen op het implementeren van de visie op de OWO-samenwerking, het vormgeven van de OWO-staf en het verder verbeteren van de interne governance/aansturing van de intergemeentelijke samenwerking. Van de directiesecretaris verwachten we ook dat hij/zij weet hoe hij/zij op inspirerende wijze invulling kan geven aan de verbindende rol in het proces van samenwerken.

Wat moet je kunnen?
We zijn op zoek naar een communicatief sterke OWO-directiesecretaris met bij voorkeur een achtergrond in de financiële(P&C) hoek, ervaring in een strategische adviesfunctie én in een leidinggevende rol, die weet hoe je zonder formele bevoegdheden mensen in het krachtenveld in beweging krijgt.
De OWO-directiesecretaris  excelleert tevens in beheersing en stroomlijning van processen en fungeert als oliemannetje om processen vlot te trekken waar dat nodig is.
De OWO-secretaris is vanzelfsprekend  loyaal aan de gezamenlijkheid, dus aan alle drie de gemeenten. Hij/zij probeert te allen tijde de belangen van de drie gemeenten met respect te herkennen en erkennen. Hij/zij weet lastige processen recht te trekken om vervolgens toe te werken naar resultaten. De OWO-directiesecretaris staat voor de OWO-samenwerking en  draagt het belang van de samenwerking uit. Belangrijk is dat de OWO-directiesecretaris oog heeft voor diverse belangen en deze belangen weet te verbinden. Ook kan hij/zij met tact en diplomatie de vinger op de zere plek leggen en met overtuigingskracht perspectief bieden.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO/WO-opleiding bij voorkeur in de financiële hoek aangevuld met voor de functie relevante opleidingen.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met intergemeentelijke samenwerking.
  • Meerjarige ervaring in een strategische adviesfunctie en met (functioneel)leidinggeven.
  • Kennis van politiek-bestuurlijke systemen van gemeenten en intergemeentelijke samenwerking.
  • Kennis en vaardigheden gericht op beheer en stroomlijning van processen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende baan. De gemeente Ooststellingwerf is je juridisch werkgever, maar feitelijk werk je voor de drie gemeenten.
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5872,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over de functie kun je in week  27, 31 en 32 contact opnemen met Willem Mutter, gemeentesecretaris,  tel: 06-26522447 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Marion Verbeek, HR-adviseur, tel: 06-55715695.

Heb je interesse?
Sollicitaties zijn welkom tot en met 15 augustus 2021 en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via de sollicitatiebutton op deze website. 

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op maandag 6 september 2021.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044853@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 15-08-2021 binnen zijn.

Solliciteer