WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Projectleider Informatiseringsprojecten

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 03-07-2024

Sluitingsdatum : 17-07-2024

Wat ga je doen

Ben jij een daadkrachtige projectleider die met enthousiasme leiding kan geven aan diverse informatiseringsprojecten? Wil jij bijdragen aan een optimale inzet en effectiviteit van onze collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!
De sector Informatiemanagement van de gemeente Leeuwarden heeft een vacature voor een Projectleider Informatiseringsprojecten voor diverse projecten (32-36 uur per week).


Het gemeentelijk informatielandschap is voortdurend in beweging. Nieuwe ontwikkelingen doen hun intrede en technologie verandert continu. Inwoners en ondernemers verwachten dat de gemeente meegaat in deze ontwikkelingen om optimale dienstverlening te bieden. Tegelijkertijd moeten we de bestaande dienstverlening blijven continueren. Als inwoner of ondernemer kun je immers niet zomaar bij een andere gemeente aankloppen. De sector Informatiemanagement speelt hierin een cruciale rol. De groei van ons vakgebied vraagt om implantatie van die nieuwe technieken ten behoeve van de ondersteuning van de taken en uitdagingen van de organisatie. 

Als projectleider voor informatiseringsprojecten speel je een cruciale rol bij het succesvol uitvoeren en opleveren van diverse projecten. Je bevindt je op het snijvlak van informatie, technologie en organisatie, waarbij je vaak een multidisciplinair team aanstuurt. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende afdelingen, zoals Informatievoorziening, Bedrijfsvoering, Dienstverlening, Juridische Dienstverlening en Advies.

Je verantwoordelijkheden omvatten het behalen van de beoogde resultaten van projecten binnen de afgesproken tijdslimieten. Dit houdt in dat je projecten effectief beheert van begin tot eind. Je voert projecten uit in opdracht van een ambtelijke opdrachtgever, waarbij het essentieel is om de verwachtingen en doelstellingen van de opdrachtgever helder te begrijpen en te vervullen.

Een efficiënte projectorganisatie opzetten en aansturen is ook onderdeel van je taken. Je zorgt ervoor dat iedereen weet wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn en wanneer iets opgeleverd moet worden.

In veel projecten ben je verantwoordelijk voor zowel de aanbestedingsfase als de implementatiefase van nieuwe (informatie)systemen. Bij een succesvolle aanbesteding zorg je ervoor dat het systeem wordt uitgerold en vervolgens succesvol wordt geïmplementeerd. Hierbij is het essentieel om de gebruikersorganisatie te betrekken en op te leiden, zodat er draagvlak ontstaat voor de gekozen oplossing.

Belangrijke deliverables zijn een ingericht, werkend en bruikbaar systeem, essentiële koppelingen, een opgeleide gebruikersorganisatie en een gedegen doorontwikkelstrategie. Vaak maakt ook de migratie van informatie uit bestaande systemen en het uitfaseren van het oude systeem deel uit van deze projecten. Kortom, als projectleider voor informatiseringsprojecten ben je een sleutelfiguur in het realiseren van succesvolle projecten die bijdragen aan de groei en efficiëntie van de organisatie.

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

Wij zoeken een ervaren projectleider met minimaal 10 jaar relevante ervaring. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je overtuigend en resultaatgericht. Je straalt rust en vertrouwen uit en legt verantwoordelijkheden zo laag mogelijk binnen het projectteam.

Daarnaast vragen we:

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 10 jaar werkervaring met implementeren van informatiseringsprojecten;
  • Minimaal 2 Europese IT aanbestedingen voorbereid en uitgevoerd;
  • Bij voorkeur werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie;
  • Je hebt ruime ervaring met projectmatig en resultaatgericht werken;
  • Je heb kennis en ervaring met Prince II en Agile Scrum;
  • Kennis en ervaring met BiSL en eventueel ITIL is een pré;
  • Je kunt uit eigen beweging zaken aanpakken, voorstellen en/of proactief reageren.

Competenties
Initiatieven nemen, Besluitvaardig handelen, Flexibel handelen, Omgevingsbewust handelen en Nauwkeurig handelen

Kun je niet overal een vinkje achter zetten? Neem dan contact op met één van de contactpersonen onderaan de vacature. We geloven in de unieke talenten van onze collega's en bieden ruimte om de functie op een persoonlijke manier in te vullen.

Waar ga je werken

Bij de sector Informatiemanagement (IM) van de Gemeente Leeuwarden. IM beheert de applicaties van de gemeente, adviseert en biedt ondersteuning op het gebied van informatievoorziening. We zijn dagelijks bezig met onderwerpen zoals datagedreven werken, robotisering, kwaliteitsverbetering, innovatie en ontwikkeling. Op deze manier verbinden we externe ontwikkelingen met interne processen en zetten we onze expertise in om de gemeente te ondersteunen bij haar grotere opgaven.
Dynamisch, in ontwikkeling, transformatie naar een regiefunctie en een prettige werksfeer zijn de begrippen voor de omgeving waar je in terecht komt. De kernwaarden van de sector Informatiemanagement zijn; creativiteit, focus, samen, openheid en lef.

Over Leeuwarden
Leeuwarden is een dynamische, bruisende stad en de economische motor van Friesland. Als Friese hoofdstad heeft het een prachtig historisch centrum met talloze rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen. Tegelijkertijd beschikt Leeuwarden over moderne voorzieningen voor bewoners, bezoekers, studenten en ondernemers. In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, een jaar vol dynamiek en positieve promotie voor de stad en regio. We streven ernaar om deze positieve ontwikkelingen vast te houden en verder te versterken in de komende jaren. Leeuwarden is niet alleen een stad, maar ook een complete gemeente met maar liefst 35 dorpen sinds de herindeling in 2018. In totaal wonen er ruim 128.000 inwoners. Als energieke organisatie werken we met bijna 2.000 medewerkers in diverse rollen en samenwerkingsverbanden aan het realiseren van de ambities van de gemeente en het verlenen van diensten aan onze burgers en ondernemers.

Wat bieden wij

Wij zoeken voor deze structurele plek een nieuwe collega, als uitgangspunt bieden wij een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 6.777,- (functieschaal 12, salarisschaal 1-1-2024 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.


Belangstelling

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageren op de vacature kan door je cv en motivatie in te dienen via onderstaande sollicitatiebutton. De sluitingsdatum voor de vacature is woensdag 17 juli 2024. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 25 of vrijdag 26 juli 2024.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Elsbeth van Haselen, Manager Informatiemanagement, bereikbaar op 058 – 233 9063 en/of elsbeth.vanhaselen@leeuwarden.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Corporate Recruiter via 058-233 6164 / 06-50193285 (ook Whatsapp) of steven.jaasma@leeuwarden.nl.  

De vacature staat open voor interne medewerkers bij de gemeente Leeuwarden (zie verbreding begrip interne medewerker in het personeelshandboek). Overige belangstellenden kunnen reageren, maar genoemde medewerkers hebben een voorrangspositie.

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl. 

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.. Bij ons tellen je kwaliteiten.


Solliciteer direct