Terug naar vacatures

Projectleider Veilige Havens

gemeente Harlingen

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 32-36 uur

Gepubliceerd op : 25-11-2022

Sluitingsdatum : 11-12-2022

Projectleider Veilige havens
Ben jij een verbinder en enthousiaste projectleider die zich graag inzet om de lokale/regionale aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken en te versnellen? Wil je vanuit de gemeente uitvoering geven aan een burgerparticipatietraject en samenwerken met diverse lokale en regionale partners en organisaties, zoals Port of Harlingen, politie, bedrijven, etc. om de havens van Harlingen veilig te maken voor bezoekers, gebruikers en de bedrijven? Lees dan snel verder!

Jouw werkzaamheden
Naast onze reguliere samenleving bestaat helaas nog een andere wereld. Die waarin mensen met verkeerde bedoelingen gebruik maken van de structuren, het geld en de invloed van mensen in de gemeenschap waarin jij en ik dagelijks leven. Met de effecten ervan worden we helaas meer en meer geconfronteerd. We hebben het over ondermijnende criminaliteit: het stelselmatig negeren van wet- en regelgeving met als voornaamste bedreiging de aantasting van de normen, waarden en basisbeginselen van onze samenleving.

De Nederlandse lucht- en zeehavens zijn geliefd bij criminele organisaties om o.a. drugs en personen te vervoeren. Doordat grote havens goed beveiligd worden wijkt men uit naar de kleinere zeehavens. We willen voorkomen dat Harlingen een knooppunt voor criminele organisaties wordt.

De aanpak van ondermijnende criminaliteit begint voor bewoners, bezoekers, ondernemers en gebruikers van de havens van Harlingen met het besef en de wetenschap dat het er is. Dus willen we bewoners en ondernemers betrekken bij mogelijke maatregelen om te komen tot een gedragen voorstel: welke verkeers- en anti-ondermijningsmaatregelen zijn er nodig om de havens van Harlingen veiliger te maken?

Als projectleider ‘veilige havens’ ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het plan van aanpak ‘op naar veilige havens in Harlingen’ en het vervolg daarop: het tegengaan van ondermijning in Harlingen. Je bent verantwoordelijk voor het uitzetten en het toetsen van de informatie/vragen bij collega’s. Je brengt alle facetten van eventueel op te werpen barrières in kaart, adviseert daarover aan het bestuur en realiseert uiteindelijk eventuele maatregelen.

In de aanpak is het van belang de bewustwording te vergroten en voorlichting richting de bewoners en het bedrijfsleven te organiseren.

Dit ben jij
Jij bent die ervaren, enthousiaste projectleider met politieke sensitiviteit. Je hebt ervaring met technieken voor burgerparticipatie en bent een stevige gesprekspartner voor alle niveaus binnen en buiten de organisatie. Je bent een netwerker en bent (aantoonbaar) in staat te verbinden. Je kunt tegengestelde belangen herkennen en bent in staat om een gezamenlijke doelstelling te formuleren.

Als projectleider stuur je de voortgang en stroop je waar nodig ook zelf de mouwen op.

Je hebt relevante werkervaring en weet alles van de wetgeving, gemeentelijke beleid en gemeentelijke procedures binnen het vakgebied en het toepassen daarvan.

Dit zijn wij
In Harlingen leven we sinds jaar en dag met de zee. Sterker nog: eeuwenlang waren we afhankelijk van alles wat de zee ons bracht. Goede vis, beste handel en heldhaftige verhalen. Deze laatste werden met veel bombarie verteld in de vele bruine cafés die onze binnenstad telt. Als de muren toch eens konden spreken.

Nog altijd proef je het roemruchte scheepvaartsverleden in onze gemeente terug. En in de inwoners. Het zijn geboren aanpakkers, echt mouwenopstropers. Die mentaliteit past bij onze gemeente. Eigenwijs, een tikkeltje tegendraads maar altijd eerlijk. Wij zijn niet voor één gat te vangen, laten ons de kaas niet van het brood eten en deinzen niet terug voor een beetje tegenwind. Type ‘niet lullen maar poetsen’. Of zoals we dat in Harlingen zeggen: De must awweseare, seun.

Dit bieden we je

  • Een dynamische baan in een compacte maar ambitieuze gemeente.
  • Een tijdelijk contract voor de duur van 2 jaar
  • Salarisschaal 10A, wat een bruto maandsalaris van max. €5021,- op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag
Hebben we je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je.

Reageren op deze vacature kan tot en met 11 december via www.werkeninfriesland.nl.

De briefselectie staat gepland op 12 december en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 december. Na de briefselectie nemen we z.s.m. contact met je op om te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Mary Volkers-Bredewold teamleider VVH, via mobiel 06-38915262of e-mail: m.volkers@harlingen.nl  

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Annemarijn Bok HR adviseur, via mobiel 06-25717106 of e-mail: a.bok@harlingen.nl


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Mary Volkers-Bredewold Teamleider VVH
06-38915262
m.volkers@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annemarijn Bok HR-adviseur
06-25717106
a.bok@harlingen.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.055243@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 11-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer