Terug naar vacatures

Secretaris Ondernemingsraad

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Benodigde opleiding: MBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 18

Gepubliceerd op : 14-10-2021

Sluitingsdatum : 02-11-2021

Functieomschrijving
De belangen van de ruim tweehonderd medewerkers goed vertegenwoordigen: dat is het doel van de ondernemingsraad van Rijkswaterstaat Noord Nederland. En daarbij is jouw ondersteuning als secretaris ondernemingsraad onmisbaar. Vanuit Leeuwarden geef je inhoudelijke en secretarieel-administratieve begeleiding. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!


Dit is waar jij voldoening uit haalt
Voor de leden en voorzitter van de ondernemingsraad (OR) ben jij een rots in de branding. Zo denk je, met een frisse en open blik, mee over onder meer de toepassing van de Wet op de Ondernemingsraden(WOR). Ook verzorg je de ingekomen correspondentie, doe je voorstellen voor de jaaragenda, maak je vergaderagenda’s en zorg je voor de tijdige verspreiding van agendastukken. Samen met de OR-voorzitter ondersteun je bij het schrijven van pré-adviezen, nota’s, (jaar)verslagen en brieven.
Heeft de OR ideeën of willen de leden een initiatief opzetten? Dan zijn ze bij jou aan het juiste adres. Je begeleidt en onderhoudt contacten met externe deskundigen en met de ambtelijke secretarissen van de overige medezeggenschapsorganen binnen Rijkswaterstaat. Hierbij kun je denken aan de ondernemingsraden en de groepsondernemingsraad. Zo weet je de OR van Noord Nederland goed te vertegenwoordigen. Je houdt de achterban goed op de hoogte van onderwerpen die spelen bij de OR. Dit doe je onder andere via een nieuwsbrief en het intranet. Je bent (mede)organisator van de OR-verkiezingen en organiseert scholingsdagen, evaluatiedagen en opleidingen voor de OR en de individuele leden.

Wat wij aan jou waarderen
Integer omgaan met de soms vertrouwelijke informatie die je onder ogen krijgt, is voor jou een vanzelfsprekenheid. Je bewaakt procedures en zorgt dat de WOR op de juiste manier wordt nageleefd. Ook houd je overzicht van de gemaakte afspraken en zorg je dat deze bij de nieuwe OR-leden bekend zijn. Je maakt de nieuw gekozen OR-leden wegwijs in de procedures en wet- en regelgeving. Tot slot beheer je de stukken die onderhanden zijn en het digitale OR-archief. Kortom, je hebt een afwisselende en ondersteunende functie waarbij de WOR jouw leidraad is.
Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Roland Wijmenga, voorzitterOR Rijkswaterstaat Noord-Nederland, op 06-27021460. Hij staat je graag te woord!

Functie-eisen
je hebt een mbo-4-diploma in een secretariële richting;
je hebt bij voorkeur ervaring met managementondersteuning;
je hebt affiniteit met de WOR en bent bereid om je hierin verder te verdiepen;
je bent een teamspeler;
je bent communicatief sterk en hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 8
Maandsalaris Min €2.623 – Max. €3.546 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
Maximaal aantal uren per week 18
Overige arbeidsvoorwaarden
Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.
Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.
Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Meer over de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat-en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnende Rijksoverheid.
Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling
Noord-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken erongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering. Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:
472 km weglengte;
730 kunstwerken;
1072 km beheerde vaarwegen;
2949 km2 water.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd istegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van Anaar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
 

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Bart de Zee, manager Bedrijf, Werkenpakket en Programmering
06-52036741
Roland Wijmenga, voorzitter OR Rijkswaterstaat Noord Nederland
06-27021460
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Nicole Hofma-Noordhuis, adviseur Werving en Selectie
06-51704390
 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Bart de Zee Afdelingshoofd Bedrijf RWS/Werkenpakket en Programmeren
06-52036741
bart.de.zee@rws.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer