WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Sectormanager SDF

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 06-05-2024

Sluitingsdatum : 28-05-2024

Wat ga je doen

Ben jij een manager die evenwicht weet te bewaren tussen de veranderende actualiteit en de lange termijn doelen van gemeentelijke opgaven? Sociaal Domein Fryslân (SDF) zoekt een Sectormanager die als boegbeeld optreedt, stabiliteit brengt en vertrouwen wekt bij zowel de deelnemende gemeenten als binnen SDF zelf. Je krijgt de ruimte om je mouwen op te stropen, te ondernemen en mee te bouwen.

Als Sectormanager bij Sociaal Domein Fryslân (SDF) vervul je een cruciale rol in het versterken van de organisatie naar haar kerntaken: inkoop en contractmanagement.
Je denkt en werkt vanuit de integrale opgave en houdt verbinding met wat er speelt binnen de teams. Daarnaast adviseer je op strategisch niveau aan het college, de ambtelijke organisaties van de deelnemende gemeenten, externe partijen en bevorder je de samenwerking binnen de regio. Tevens ben je opdrachtgever voor organisatiebrede programma’s met een hoge politieke, financiële en/of organisatorische impact. Je geeft met visie richting aan de portefeuilledoelstellingen en ben je daarvoor adviseur, sparringpartner en aanspreekpunt voor de teammanagers van SDF en de politiek bestuurders. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die kan netwerken en samenwerken. Dus niet meer vóór maar sámen zaken inregelen.  Dat vraagt om een organisatie die tegelijkertijd stevig in de schoenen staat en lenig genoeg is om mee te bewegen”. SDF levert een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning en het effectief functioneren van het Sociaal Domein (variërend van de beleidsthema’s onderwijs, jeugd, werk, ondersteuning, zorg, participatie, gezondheid, vluchtelingen tot gebiedsgericht werken).

Tot slot draag je bij aan een stevige en waardegedreven ontwikkeling van de organisatie. Je brengt SDF op een hoger plan (organisatieverandering, kwaliteit en integraliteit van programma’s, projecten en lijnwerkzaamheden).
 

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

Je hebt bewezen kennis van de taakvelden van het Sociaal Domein en affiniteit met bedrijfsvoering. Je zorgt voor continuïteit voor de langere termijn. Je bent in staat om doorlopend belanghebbende te infomeren en creëert draagvlak bij de deelnemende gemeenten. Daarnaast ben je assertief en kun je ook ‘nee’ verkopen en toch de ander verder helpen. Je bent consciëntieus en hebt een natuurlijke rust over je. Jou maken ze niet snel gek. Je hebt een hoge politiek-bestuurlijke sensitiviteit, weet de belangen van stakeholders goed de doorgronden en daar effectief naar te acteren. Daarbij verlies je de missie van het SDF niet uit het oog en bewaakt zowel de rechtmatigheid als de “bedoeling” van de gedecentraliseerde wetten.

Je communiceert op een heldere manier en bent transparant. Je toont leiderschap door te inspireren met voorbeeldgedrag en in het uitdragen van de organisatiewaarden. Daarnaast heb jij de volgende kwaliteiten en competenties:

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau en ruime managementervaring op strategisch niveau;
  • Je bent bekend met het creëren van rust en vertrouwen in een dynamische organisatie;
  • Je bent consistent en consequent in je leiderschapsstijl en besluitvorming;
  • Je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van landelijke en regionale netwerken;
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en weet daardoor hoofd- en bijzaken te onderscheiden, prioriteiten te stellen en overzicht te houden. Van nature bied je vertrouwen en geef je mensen de ruimte om te presteren en te leren.

Waar ga je werken

Het Sociaal Domein Fryslân (SDF) is opgericht in 2015 en bevindt zich in een complex speelveld waarbij de achttien Friese gemeenten op basis van een centrumregeling samenwerken op het terrein van de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het SDF loopt met hun gemeenten, gemeenteraden en ambtelijke organisaties, zorgaanbieders, het Rijk en allerlei (boven-)regionale netwerken voorop in het land als gemeentelijk samenwerkingsverband. Het zwaartepunt van de uitvoeringstaken richten zich op inkoop van diensten en beleidsontwikkeling. De centrumregeling is door de  gemeenten opnieuw vastgesteld en wel voor de komende vijf jaar. De interne organisatie van SDF beweegt zich hierin mee vanuit de gemeenschappelijke kernwaarden robuust, lenig en in verbinding. De huidige interne ontwikkeling staat in het teken van het versterken van de gemeenschappelijke cultuur en structuur. Een belangrijk aspect is hierbij het opgavegericht werken, wat vraagt om een ketengerichte benadering en eigenaarschap bij de medewerkers.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 8.779, - (functieschaal 15, salaristabel 1-1-2024) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. We bieden je een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement.


Belangstelling

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan horen we graag van jou!

De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 mei. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 4 juni.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met André Enter (Directeur Maatschappelijke ontwikkeling) te bereiken via 06-11029324 of andre.enter@leeuwarden.nl

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karin Vink, Corporate Recruiter, te bereiken via 06-15201633 of karin.vink@leeuwarden.nl

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente Leeuwarden eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer direct