Terug naar vacatures

Senior adviseur communicatie

gemeenten Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36 uur

Gepubliceerd op : 04-06-2021

Sluitingsdatum : 20-06-2021

De Friese gemeenten Achtkarspelen (8K) en Tytsjerksteradiel (TD) werken samen in één organisatie: 8KTD. Samen werken we aan een moderne, transparante, innovatieve en professionele organisatie die inspeelt op de behoeften van de mienskip en elkaar. Dagelijks ondersteunen we beide colleges en management bij de beleidsvoorbereiding voor onze gemeentes en een optimale dienstverlening aan onze inwoners. We hebben hart voor de zaak en werken informeel met korte lijnen. We zijn ambitieus en staan voor uitdagende opgaven. De gemeenten hebben samen zo’n 60.000 inwoners en tellen ruim 600 werknemers. We werken vanuit de gemeentehuizen in Buitenpost en Burgum. De kernwaarden zijn: plezier, mens centraal, samenwerken, verantwoordelijk en betrouwbaar.

Vacature

Binnen het team Advies zijn we op zoek naar een

Senior adviseur Communicatie (32-26 uur)

Wat is de uitdaging?

We zoeken een gedreven senior communicatieadviseur voor 32-36 uur per week. Een ervaren en creatieve sparringpartner voor de organisatie, management en bestuur.

Begin 2021 is er een nieuwe communicatievisie en -strategie ontwikkeld met een duidelijke richting voor onze merken gebaseerd op de doelen van de gemeenten waar we voor werken. Om dat plan om te zetten naar resultaat bouwen we nu een nieuw team, dat bestaat uit een senior adviseur, vier adviseurs en twee medewerkers. Het team Communicatie maakt naast HRM en Juridische zaken deel uit van het team Advies.

Wat ga je doen?

Het team heeft vijf aandachtsgebieden: interne communicatie, concerncommunicatie, bestuurscommunicatie, projectcommunicatie en online. We vervullen vele rollen en schaken op verschillende borden tegelijk. Als senior adviseur ben je mede verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van jouw beleidsveld en voor de strategie en uitvoering van de complexe opgaven binnen het team.

Je bent strategisch adviseur van directie, bestuur en management, coach en woordvoerder. Binnen het team geef je vorm aan de vakinhoudelijke coördinatie van opdrachten en gestelde prioriteiten en vertaal je samen met het team de ambities en opgaven in effectieve communicatie-programma's zowel intern als extern. Verder draag je mede zorg voor de integraliteit met andere strategische beleidsterreinen en ben je coach en sparringpartner voor je collega-adviseurs en medewerkers binnen het team.

Wie zoeken wij?

Een ondernemende teamspeler, die gewend is resultaatgericht te werken. Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau, hebt een relevante afgeronde opleiding en ruime werkervaring in strategisch communicatieadvies (ook in verandertrajecten). Je beweegt je gemakkelijk in een politiek bestuurlijke omgeving. Bij de uitvoering van de adviezen pak jij de regie en door je planmatige aanpak houd je overzicht. Je hebt een goed gevoel van wat in de samenleving speelt en toont een brede interesse ook buiten je eigen vakgebied. Je bent initiatiefrijk, legt hierbij verbindingen met zowel externe samenwerkingspartners als collega’s in de organisatie.

Je bent wendbaar in je communicatie-adviezen en ziet het als uitdaging om hierbij je kennis van de nieuwe communicatievormen in te brengen. Verder beschik je over analytisch vermogen, hebt visie en overtuigingskracht, maar bovenal ben je een echte verbinder met een proactieve inbreng in het team. Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Een positieve houding ten opzichte van de Friese taal en passieve beheersing van de Friese taal is een pré.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin je kunt groeien en door ontwikkelen. Het salaris bedraagt minimaal € 3.561, - en maximaal € 5.169, - bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 11 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties, de functie is momenteel nog indicatief gewaardeerd). De functie is vooralsnog tijdelijk voor één jaar, maar de intentie is om die om te zetten naar een vaste functie.

We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het brutosalaris. In dit budget is onder andere de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering en de levensloopbijdrage opgenomen. Daarnaast neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP.

Ook ontvang je jaarlijks een algemene netto onkostenvergoeding van € 350,- bij een fulltime dienstverband en heb je naast het wettelijk verlof van 144 uren ook nog 36 uur extra verlof op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Bij deeltijd is dit na evenredigheid. Daarnaast ontvang je op basis van de CAO een bijdrage in de kosten van de zorgverzekeraar. 

Ben je enthousiast?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 20 juni a.s. jouw motivatie en cv naar sollicitaties.044259@werkeninfriesland.nl. De gesprekken zijn gepland op donderdag 24 juni 2021. We vragen je hier rekening mee te houden.

Wanneer hier aanleiding toe is, kunnen we je vragen deel te nemen aan een assessment.

Ten slotte kan het zijn dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Richard Groenewold

rgroenewold@t-diel.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
HRM

infohrm@t-diel.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044259@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 20-06-2021 binnen zijn.

Solliciteer