Terug naar vacatures

Senior beleidsadviseur sociaal domein

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32 -36

Gepubliceerd op : 04-07-2022

Sluitingsdatum : 14-08-2022

We zijn binnen Gemeente Smallingerland voor het team Sociaal Geregeld op zoek naar:

Senior beleidsadviseur sociaal domein
(32 - 36 uur per week)


Dit zijn wij
De gemeente Smallingerland is een organisatie waar mensen voorop staan en niet de regels. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke opgaven in samenwerking met onze inwoners en partners op te pakken. Hierin geven we ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De kracht van Smallingerland is de kracht van de samenleving. De inwoners, de professionals van maatschappelijk organisaties en het bedrijfsleven vormen samen deze kracht. De belangrijkste waarden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen. We streven binnen onze organisatie naar een kleine afstand tussen beleid en uitvoering.                                                                                                                                                                                                                                                        
Het team Sociaal Geregeld houdt zich bezig met het beleidsmatig faciliteren van de uitvoering op het gebied van werk, inburgering, inkomen, maatschappelijke ondersteuning, jeugd en schuldhulpverlening en contractmanagement.


Dit is de functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor advisering op allerlei vraagstukken binnen het brede sociaal domein. Voorbeelden van taken binnen jouw pakket zijn: het verbinden van wonen en zorg in een duidelijke visie, maar ook het doen van werkzaamheden voor de thema's eenzaamheid, vrijwilligers- en ouderenbeleid.

Je overziet de ontwikkelingen in het sociaal domein, kunt deze duiden, samenbrengen en vertalen in concrete adviezen. Je begeleidt en bewaakt de verschillende processen en stuurt op samenhang. Ook de brede samenwerking en afstemming binnen de gemeente op deze thema's, zowel op lokaal als op regionaal niveau, vallen binnen jouw takenpakket. Je levert daarbij een belangrijke bijdrage aan de integraliteit tussen de verschillende beleidsvelden, zowel binnen als buiten het sociaal domein. Een belangrijke prioriteit ligt op het steviger inzetten op preventie en het werken vanuit onze sociale koers.

Je algemene blik ligt op de integrale aanpak en een aantal (strategische) opgaven. Maar je bent ook niet bang om je handen uit de mouwen te steken en te fungeren als projectleider of  in te springen op plotseling opkomende vraagstukken en het oppakken van heel praktische werkzaamheden die onze collega's in de uitvoering helpen bij  hun werk.

Dit zoeken wij
Je hebt minimaal enkele jaren ervaring als beleidsadviseur binnen het sociaal domein. Je hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne en kunt goed omgaan met verschillende belangen, zowel lokaal als regionaal. We zoeken een inspirerende persoonlijkheid die gemakkelijk verbindingen legt. Iemand die innovatief en buiten kaders durft te denken, die met enthousiasme en een brede blik het werk benadert. Je bent uitstekend in staat voortdurend te schakelen tussen diverse rollen, regisseur, projectleider, accounthouder, beleidsontwikkelaar of procesbegeleider. Je bent een innovatieve sparringpartner voor de bestuurders. Je bent vaardig in het ontwikkelen van scenario's en het voeren van onderhandelingen met diverse partijen. Uiteraard beschik je over goede mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden.

Heb je de precieze ervaring niet, maar denk je wel dat je de geschikte kandidaat bent? Dan zijn we zeker geinteresseerd in jouw sollicitatie. Leg ons vooral uit waarom jij wel de geschikte kandidaat voor ons bent.

Binnen het jonge en ambitieuze team wordt in hoge mate zelfstandig gewerkt in een platte organisatie. Dit vraagt veel van medewerkers: open zijn naar collega's, zelf lijnen uitzetten, eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen. Hierbij ben je in staat om in verbinding te treden met je collega's binnen het team en ook in de andere teams in de organisatie.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Dit bieden wij                                                                                                                           
Naast een uitdagende functie binnen een steeds veranderende omgeving bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om je te specialiseren en je kennis ten volle in te zetten in uitdagende en afwisselende thema's en te werken in een organisatie met een duidelijke visie.


Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.406,- (aanloopschaal 10A) en € 5.372,- (standaardschaal 11).

Verder bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Beleidsadviseur B. We hebben de intentie deze na een jaar bij goed functioneren om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Gerdien Tiesinga (Teammanager Sociaal geregeld). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leo de Boer (HR adviseur). Beide zijn bereikbaar via het centrale nummer 0512-581234.


De sollicitatiegesprekken staan gepland in de ochtend van 23 augustus 2022

Heb je interesse?                                                                                                                        
Dan ontvangen we graag uiterlijk 14 augustus 2022 een motivatie met CV van jou via werken in Friesland.


Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.

By de gemeente Smellingerlân wurdt likegoed Frysk as Nederlânsk praat.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Gerdien Tiesinga

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Leo de Boer


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.052134@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 14-08-2022 binnen zijn.

Solliciteer