Terug naar vacatures

Senior beleidsadviseur sociaal domein: bestaanszekerheid

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 24-01-2023

Sluitingsdatum : 10-03-2023

Wat ga je doen

Het sociaal domein is volop in beweging. Wil jij een uitdagende, stevige adviserende rol spelen binnen de gemeente Leeuwarden? Wil jij je tanden zetten in beleidsvraagstukken binnen het sociaal domein? En wil je vanuit jouw passie voor het sociaal domein een bijdrage leveren voor onze inwoners? Lees dan zeker verder.
5 redenen waarom jij als senior beleidsadviseur Sociaal domein bij de gemeente Leeuwarden wilt werken.

 • Een brede functie in het sociaal domein die je mede zelf mag gaan vormgeven
 • Bij ons kun je je creativiteit kwijt en je levert direct een bijdrage aan de maatschappelijke opgaves en deze vertaal je naar de praktijk samen met collega’s, bestuurders en de partners uit onze gemeente en regio
 • Werken met verschillende partners binnen een uitdagend krachtenveld
 • Flexibele mogelijkheden om te werken, waar, wanneer en hoe je wilt
 • Adviseren en innovatie stimuleren op het gebied van bestaanszekerheid (o.a. armoede, wonen, veiligheid, gezondheid)

Voor de versterking van onze sector Beleid en Strategie/cluster bestaanszekerheid zijn wij op zoek naar een stevige senior-collega met specifieke meerjarige kennis én ervaring op gebied van bestaanszekerheid.

Samendoen wat nodig is voor een krachtige samenleving’. Binnen het Sociaal Domein is het onze opgave om ervoor te zorgen dat mensen zelfredzaam kunnen zijn en dat ook zo lang mogelijk blijven. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die in netwerken kan samenwerken. Dus niet meer vóór maar sámen zaken inregelen. Naast inhoudelijke opgaven ligt er een grote opgave op het terrein van strategie en bedrijfsvoering. Om grip te houden moeten we op de volle breedte van het sociaal domein ontwikkelen en innoveren. De sector Beleid&Strategie levert een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning en effectief functioneren van het sociaal domein. In de opgaveclusters Bestaanszekerheid, Leven Lang ontwikkelen en iedereen doet mee,  bestaande uit collega’s met verschillende expertises zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen.

Als senior beleidsadviseur ga je aan de slag binnen het cluster bestaanszekerheid. Binnen deze opgave werken we aan beleidsvorming op volgende thema’s: Armoede & schuldhulp, Veiligheid en Zorg, Gezondheid, Wonen, P-wet, Diversiteit en Inclusie en Vluchtelingen en integratie en dus de bestaanszekerheid van onze samenleving raken. Je werkt daarbij in een omgeving die continu in beweging is en steeds andere en nieuwe eisen stel mede vanwege alle dilemma’s in onze samenleving. Als senior beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen, coördineren en evalueren van een adequaat integraal gemeentelijk beleid op tactische en strategisch niveau van een van de thema’s en specifiek Armoede en Schuldhulp. Je draagt zorg voor het opstellen van de betreffende college-en raadsstukken, voor voorlichting en advisering aan directie, college, raad en raadsleden en medewerkers alsmede voor het onderhouden van de noodzakelijke externe netwerken/contacten.

We zijn op zoek naar een ervaren beleidsadviseur bestaanszekerheid die deze bijzondere tijd, waarbij hybride werken de norm is, niet als een belemmering ziet om verbinding te maken met partner, stad en de interne organisatie.
De senior beleidsmedewerker die wij zoeken kent het veld van bestaanszekerheid in Leeuwarden en bouwt makkelijk een netwerk op. Je denkt in mogelijkheden en hebt een duidelijke visie. Naast het kunnen uitdragen van deze visie krijg je netwerkpartners gemotiveerd om hun rol en verantwoordelijkheid hierin te pakken en mee te bouwen naar het realiseren van deze visie.
Doordat je je op het hele veld begeeft werk je nauw samen met andere themagroepen binnen het sociaal domein. Je legt verbindingen en ziet samenwerkingsmogelijkheden met de andere beleidsvelden en externe partners.

Uren per week

36

Wie ben jij

Als senior bestaanszekerheid:

 • Ben je volledig thuis op het brede terrein van bestaanszekerheid (wonen, inkomen, veiligheid, gezondheid).
 • Weet je effectief te schakelen tussen inwoners, instellingen en gemeente
 • Heb je ervaring in en vermogen om te opereren in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld;
 • Vind je het een uitdaging om zelfstandig je weg te zoeken in een dynamische omgeving waar veel wijzigingen plaats vinden.
 • Heb je inhoudelijke kennis en ben je bekend met procedures en verordeningen.

Competenties

 • Je bent kwaliteitsbewust, ondernemend en je hebt een proactieve houding
 • Je bent bekend met het adviseren en schrijven van adviezen aan bestuurders
 • Je ziet het werk wat moet gebeuren, pakt dit voortvarend op en je bent flexibel
 • Je kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en weet prioriteiten te stellen
 • Na overleg en koersbepaling samen met collega’s en of andere partners kun je zelfstandig je taken uitzettenen vervullen. Ook als zaken anders gaan dan gepland
 • Je staat stevig in je schoenen, bent een verbinder en het is prettig om met jou samen te werken daarbinnen ben je evenwichtig en besluitvaardig
 • Je bent analytisch
 • Je bent een goede schrijver en vaardig in het gebruik van eenvoudige en toegankelijke taal.
 • Je hebt ervaring in een gemeentelijke organisatie of kunt dit op een snelle manier eigen maken;

Kortom je bent een deskundige en plezierige collega die vanuit oplossingen handelt, daarin weet te inspireren, die vernieuwend kan denken en bij wie passie voor beleid en kwaliteit voorop staat.

Waar ga je werken

Je komt te werken bij de sector Beleid & Strategie met 60 enthousiaste collega’s. De sector bouwt aan een krachtige, inclusieve samenleving waarin iedereen mee telt en mee doet, veilig en gezond kan leven en zich kan ontwikkelen. Binnen de sector en de 4 clusters “Iedereen doet mee”, “Leven lang ontwikkelen”, “Bestaanszekerheid” en “Inkoop en contractmanagement” heerst een heel eigen dynamiek: We zijn betrokken, omgevingsbewust, proactief denkend en werken met veel plezier samen aan de maatschappelijke opgaven waar we voor staan. Leren en innoveren zijn voor ons belangrijke kernwaarden.
 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €  5.372,-  (functieschaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Het betreft hier een structurele functie. Wij bieden vooralsnog een tijdelijk contract van een jaar, met de intentie tot verlenging.


Belangstelling

Interesse? Reageren kan door een CV en motivatiebrief mee te sturen. De sluitingsdatum voor deze vacature is 10 februari 2023. De eerste gesprekken staan gepland op 15 februari 2023.

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lonneke Lammers, cluster coördinator bestaanszekerheid, telefoonnummer 058 233 8272.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Sipke Durk Castelein van het team werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, telefoonnummer 06-29685547 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie.
Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.
Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.
 


Solliciteer direct