WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Senior Landschapsarchitect/ Landschapsontwerper

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO

Dienstverband: Vast

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 12-01-2024

Sluitingsdatum : 29-02-2024

Wat ga je doen?

Als senior landschapsarchitect heb je een heldere visie hoe het aangezicht van de gemeente Súdwest-Fryslân er uit moet gaan zien en weet je die te vertalen naar inspirerende plannen. Van strategieën voor stads- en dorpsranden, boscompensatie, CO2-reductie tot een nieuwe landschapsvisie en het inpassen van duurzame energiemaatregelen. Wij dagen je graag uit om over de volle breedte van je vakgebied mee te denken over de  inrichting van de leefomgeving. En geven je daarin uiteraard alle ruimte.

Als landschapsontwerper adviseer je integraal over de inrichting van het landschap, de omgevingskwaliteit en de openbare ruimte. Jij weet wat onze gemeente nodig heeft om te voorzien in de behoeften van de inwoners en kunt dat vertalen naar de inrichting van de fysieke ruimte. Waarbij je functies en gewenst gebruik optimaal weet samen te brengen in onze leefomgeving. Jouw ontwerpen zijn duurzaam, bestendig en kunnen daarmee op het enthousiasme van de Mienskip en de raad rekenen, want daar doe je het uiteindelijk voor.

Vanuit visie en overtuiging denk je mee over wat gebieden en locaties nodig hebben om te ontwikkelen. Daarna werk je aan initiatieven en plannen die hieruit voortvloeien. Ontwerpend onderzoek, adviseren over openbare ruimte en uitvoeringsgericht ontwerpen wisselen elkaar af, door alle schaalniveaus van de gemeentelijke organisatie heen. Je begeleidt plannen in alle fasen van ontwikkeling, en biedt van kaders voor nog op te starten grote ontwikkelingen. Nooit alleen, maar altijd in overleg met de andere gemeentelijke experts en collega’s van de ketens omgeving, ruimte en ontwikkeling. Kortom, een interessante en uitdagende baan waarin je impact hebt en midden in de samenleving komt te staan!

Wie ben jij

Als Landschapsarchitect heb je een sterk analytisch vermogen en conceptuele denkkracht. Je weet balans te vinden in de stedelijke omgeving én de natuur waar we in onze gemeente zo trots op zijn.

Je hebt ondertussen je sporen verdiend met landschaps-architectonische  ontwerpen en dat blijkt uit jouw portfolio. Je wordt enthousiast van complexe en vernieuwende projecten, zeker als die moeten worden gerealiseerd in een speelveld met veel partijen en uiteenlopende belangen. Je bent organisatiesensitief en vindt makkelijk je weg in een bestuurlijke omgeving.

 • Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond in Landschapsarchitectuur of Landschapsontwerp of je hebt stevige en aantoonbare ervaring met het inrichten van de openbare ruimte.
 • Je bent geregistreerd als landschapsarchitect (SBA).
 • Je kent de landschappelijke impact en ziet de kansen bij uiteenlopende thema’s zoals wonen, werken, recreatie, klimaatadaptatie, water, energietransitie, natuur en biodiversiteit.

Waar ga je werken

Keten Omgeving

In onze snel veranderende samenleving verwachten inwoners van de gemeente flexibiliteit, dienstverlening, creativiteit en innovatie. De Keten Omgeving binnen de gemeente Súdwest-Fryslân wil optimaal inspelen op deze veranderingen. Bij de Keten Omgeving staat de klant/initiatiefnemer centraal. De omgevingswet is hierbij een belangrijke motor, eén overzichtelijke wet, een heldere taakverdeling. We werken samen met de teams Ondersteuning & Advies, Vergunningen, Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en Toezicht & Handhaving Publiek. 

Keten Omgeving is één van de 4 dienstverleningsketens van de organisatie, samen met Openbare Ruimte, Sociaal Domein en Klantcontacten. Daarnaast bestaan nog de ondersteunende bedrijfsonderdelen Ontwikkelen en Bedrijfsvoeren.

Wat bieden wij

 • Belangrijk werk met veel bewegingsvrijheid bij de meest voortvarende gemeente van Friesland;
 • Een prima salaris tot maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB);
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor fiscaal gunstige doelen (uitruil fiscale voordelen woon/werk, kopen extra verlof, bedrijfsfitness, fiets of vakbondscontributie);
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding woon/ werk of vergoeding openbaar vervoer, prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdrage, aanvullende collectieve AO verzekering, laptop, IPad en telefoon;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren;
 • Ben jij een vroege vogel of begin je liever iets later? Of breng je jouw kinderen graag zelf naar school? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden;
 • Ook qua werkplek zijn we flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek;
 • Wil je jezelf ontwikkelen of heb je loopbaanvragen? Ons Leerhuis en de WERKplaats zijn er om jou te helpen in jouw (loopbaan)ontwikkeling;
 • En heb je ’s morgens geen zin om jouw broodbakje te vullen? In ons bedrijfsrestaurant kun je terecht voor heerlijke verse lunchgerechten.


Belangstelling

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Eerst meer informatie?

Neem voor vakinhoudelijke vragen contact op met Petra Hermans, Ketenmanager: p.hermans@sudwestfryslan.nl.


Solliciteer direct