Terug naar vacatures

Senior netwerkbeheerder

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 05-10-2022

Sluitingsdatum : 30-12-2022

Een functie waarin jij bijdraagt aan de samenwerking tussen Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO)? Waar je jouw deskundigheid op het gebied van Netwerkbeheer laat zien en volop meegaat in de ontwikkeling en verandering van het vakgebied? Ben je goed in het doorgronden van systemen/netwerken en het oplossen van problemen onder druk? Wil je meebouwen aan een nieuwe ICT omgeving voor bijvoorbeeld beveiliging en WIFI? Vind je werken volgens het ITIL-principe leuk. Dan is deze baan echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een Senior netwerkbeheerder. 

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van een klein gedreven team van drie senioren. Thema’s als security, wireless, cloud, software-defined networking, automation, IoT en application delivery zijn jou op het lijf geschreven. Ook vind je het leuk om je te verdiepen en actief mee te denken in nieuwe ontwikkelingen en de toepasbaarheid hiervan binnen onze infrastructuur. 

In jouw rol voel je je verantwoordelijk voor het 24/7 probleemloos functioneren van onze netwerkinfrastructuur. Je voert wijzigingen door op bestaande netwerkcomponenten en je lost verstoringen op. En dat betekent dat je soms ook buiten kantoortijden werkt. Een deel van je werkzaamheden voer je zelfstandig uit en daarnaast werk je ook nauw samen met je collega's en wissel je onderling kennis uit. Het documenteren en afhandelen van tickets, 3e lijn, vallen onder de dagelijkse bezigheden. Je beheert ook de systeemdocumentatie en treedt in overleg met de leveranciers.

Gevraagd wordt

 • Je hebt een hbo-diploma in de (technische) informatica óf je beschikt aantoonbaar over hbo-werk- en denkniveau. 
 • Je beschikt over kennis van ITIL-processen (of vergelijkbare modellen); Ervaring op het gebied van o.a. Next generation firewalls, IPS, VPN, NAT, switches, WiFi, SD-WAN en enterprise netwerken.
 • Je hebt minimaal CCNP of vergelijkbare certificering. 
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring als netwerkspecialist. 
 • Je hebt gemeentelijke ervaring en bent bekent met gemeentelijke processen en specifieke verbindingen. 
 • Je bent flexibel en gaat daadkrachtig te werk, maar wel vanuit de teamgedachte.
 • Je bent bereid deel te nemen aan de te ontwikkelen piketregeling. 
 • Je bent in staat zelfstandig je werk uit te voeren en je toont initiatief voor verbeterpunten.
 • Je bent resultaatgericht en vindt kwaliteit en een goed resultaat daarbij belangrijk.
 • Je bent goed in documenteren. 
 • Je bent communicatief vaardig en kan op een positieve manier je collega’s helpen.

Geboden wordt

Je komt binnen een gezellig team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. 

een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, ook aanspraak mag maken op: 

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.084 (schaal 9 cao Gemeenten) op basis een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen,
 • een jaarcontract, met de intentie tot omzetting naar vast dienstverband. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Bedrijfsprofiel

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling. 

Je komt te werken op de eerste etage van ons gemeentehuis in Wolvega. Binnen team I&A heerst een informele sfeer. In verband met Covid-19 werken wij nu voornamelijk thuis. De afdeling OWO-bedrijfsvoering bestaat uit verschillende teams: team Personeels- en Salarisadministratie/Financiële Administratie/inkoop/verzekeringen+(PSA/FA+), team Informatisering & Automatisering (I&A) en team Documentaire informatievoorziening (DIV). Werken voor een OWO-afdeling betekent werken voor drie gemeenten met 80.000+ inwoners, veel interne en externe klanten en dat brengt vraagstukken en uitdagingen met zich mee. Kortom een inspirerende werkomgeving!

Hoe nu verder

Ben jij geinteresseerd in bovenstaand profiel voor Senior Netwerkbeheerder? Wij hebben de vacature uitbesteed aan Jouw ICT vacature. Reageer via Vacature Senior Netwerkbeheerder bij Gemeenten OWO in Wolvega (jouwictvacature.nl)


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer