Terug naar vacatures

Senior systeembeheerder

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 05-10-2022

Sluitingsdatum : 30-12-2022

Een functie waarin jij bijdraagt aan de samenwerking tussen Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO)? Waar je jouw deskundigheid op het gebied van systeembeheer laat zien en volop meegaat in de ontwikkeling en verandering van het vakgebied? Ben je goed in het doorgronden van systemen en het oplossen van problemen onder druk? Heb je affiniteit met change management en architectuur? Wil je meebouwen aan een nieuwe ICT omgeving, zoals OWO365? Vind je werken volgens het ITIL-principe leuk? Dan is deze baan echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een Senior Systeembeheerder. 

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van een klein gedreven team van drie senioren. Je beheert server-, storage en backupapparatuur, diverse programmatuur, databases en houdt alles up-and-running. Met hetzelfde gemak ondersteun je gebruikers bij (complexe) problemen, maak je een instructie en verzorg je installaties en implementaties op de werkplekken en servers. Het documenteren en afhandelen van TOPdesk meldingen (3e lijn) vallen onder de dagelijkse bezigheden. Je beheert ook de systeemdocumentatie en treedt in overleg met de leveranciers. Werken volgens het ITIL principe is je niet vreemd. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden op alle locaties van de drie OWO-gemeenten. 

Gevraagd wordt

 • Een hbo-di­plo­ma in de rich­ting au­to­ma­ti­se­ring, of een ver­ge­lijk­baar mbo-di­plo­ma met aan­vul­len­de cur­sus­sen.  
 • Affiniteit met de Microsoft cloud applicaties en kennis van Windows on-premise servers. Een gevolgde Certified Ethical Hacker cursus is een pré.
 • Ervaring met Citrix (RDS/VDI/Netscaler), Ivanti Workspace Control, Microsoft Active Directory/DNS/DHCP, Microsoft Exchange, Microsoft Azure, Microsoft Office (365), Microsoft Hyper-V, Microsoft SQL server en VMWare ESXi. 
 • Je bent flexibel en gaat daadkrachtig te werk, maar wel vanuit de teamgedachte.
 • Je bent bereid deel te nemen aan de te ontwikkelen Piket Regeling. 
 • Het is een pré wanneer je ervaring hebt met change management en architectuur. 
 • Je bent in staat zelfstandig je werk uit te voeren en je toont initiatief voor verbeterpunten.
 • Je bent resultaatgericht en vindt kwaliteit en een goed resultaat daarbij belangrijk.
 • Je bent communicatief vaardig en kan op een positieve manier je collega’s helpen.

Geboden wordt

Je komt binnen een gezellig team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. 

 • een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, ook aanspraak mag maken op: 
 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.084 (schaal 9 cao Gemeenten) op basis een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen,
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Bedrijfsprofiel

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling. 

Je komt te werken op de eerste etage van ons gemeentehuis in Wolvega. Binnen team I&A heerst een informele sfeer. In verband met Covid-19 werken wij nu voornamelijk thuis. De afdeling OWO-bedrijfsvoering bestaat uit verschillende teams: team Personeels- en Salarisadministratie/Financiële Administratie/inkoop/verzekeringen+(PSA/FA+), team Informatisering & Automatisering (I&A) en team Documentaire informatievoorziening (DIV). Werken voor een OWO-afdeling betekent werken voor drie gemeenten met 80.000+ inwoners, veel interne en externe klanten en dat brengt vraagstukken en uitdagingen met zich mee. Kortom een inspirerende werkomgeving!

Hoe nu verder

Ben jij geinteresseerd in bovenstaand profiel voor Senior Systeembeheerder? Wij hebben de vacature uitbesteed aan Jouw ICT vacature. Reageer via Vacature Senior Systeembeheerder bij Gemeenten OWO in Wolvega (jouwictvacature.nl)


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer