WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Social media specialist (36 uur)

Provincie Fryslân

Benodigde opleiding: HBO

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 05-06-2024

Sluitingsdatum : 19-06-2024

Wij werken samen aan de profilering van de provincie Fryslân
Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân
Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Een functie met impact
In funksje mei betsjutting

Je komt te werken binnen het domein Dienstverlening, in het team Communicatie. Dit team, bestaande uit zo’n 30 communicatieprofessionals, is volop in ontwikkeling. We zoeken een bevlogen professional op het gebied van social media. Je werkt nauw samen met de web redactie, bestaande uit een webmaster en een web redacteur, en hebt veel contact met de perswoordvoerder, communicatieadviseurs en het KCC. De social media en de website www.fryslan.frl zijn belangrijke visitekaartjes van onze organisatie. Deze vragen om actualiteit, creativiteit en voortdurende ontwikkeling. Jij kunt hier in deze rol een belangrijke bijdrage aan leveren!

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

Als social media specialist ben je verantwoordelijk voor de content op de provinciale social mediakanalen en ontwikkel je de social media strategie. Je verpakt het nieuws in laagdrempelige en aantrekkelijke content en adviseert je communicatiecollega’s hierover. Social media is bij uitstek geschikt om een relatie op te bouwen met de mienskip, en hier stem je je strategie op af. Het stimuleren van interactie en het aangaan van dialoog behoort tot je takenpakket. Daarnaast onderhoud je, samen met de overige redactieleden, de provinciale website en het intranet.

De wereld van social media verandert snel. Het is essentieel om inzicht te hebben in online doelgroepen en hun informatiebehoeften, trends en ontwikkelingen bij te houden en deze kennis te delen en toe te passen. Hiernaast houd jij je bezig met de volgende taken:

 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit en content van alle social media publicaties van Provincie Fryslân;
 • Ontwikkelen, actualiseren en implementeren van social media beleid en strategie;
 • Creëren, publiceren en beheren van digitaal toegankelijke content voor social media, zoals tekst, fotografie en video;
 • Ontwikkelen en beheren van de contentkalender;
 • Adviseren over de juiste en effectieve inzet van social media content;
 • Geven van trainingen op het gebied van social media indien nodig;
 • Creatief advies en inkoop van campagnes;
 • Webcare: reageren op vragen en opmerkingen op sociale media en afstemmen waar nodig;
 • Bewaken van consistentie in online communicatie, inclusief tone-of-voice en timing;
 • Volgen, analyseren en voorstellen doen voor verbetering van social media kanalen;
 • Analyseren en duiden van de effectiviteit van social media inzet;
 • Creatief en toegankelijk toepassen van tweetaligheid (Fries) als belangrijk onderdeel van de identiteit van de organisatie.

Wie ben jij?
Wa bisto?
Je werkt nauwkeurig, bent doel- en resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en neemt graag initiatieven tot ontwikkeling en verbetering. Je beschikt over goed ontwikkelde sociale- en communicatieve vaardigheden, werkt graag in een team en het is fijn om met je samen te werken. Je beschikt over een klantgerichte houding en hebt een politieke antenne wanneer nodig. Hiernaast beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur met een diploma op het gebied van marketing/communicatie;
 • Ervaring en affiniteit met social media;
 • Aanleg voor en/of ervaring met CMS-systemen, monitoring-/webcare-tools;
 • Ervaring in het creëren van content voor sociale media (teksten, fotografie, video);
 • Vaardigheden op het gebied van audiovisuele communicatiemiddelen;
 • Frysktalige schrijfvaardigheden of je bent bereid dit te leren.


Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol binnen een dynamische en gedreven afdeling. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast contract;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie uiterlijk woensdag 19 juni 2024.

Meer informatie
Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Theo Bremer, domeinmanager Communicatie, via t.bremer@fryslan.frl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06 - 29 73 78 34 of mail naar v.abresch@fryslan.frl

Fryslân heeft een uitgesproken eigen identiteit en die koesteren we. Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe. Foar dy ek?


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Theo Bremer Domeinmanager Communicatie

t.bremer@fryslan.frl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Vera Abresch Corporate Recruiter
0629737834
v.abresch@fryslan.frl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer