Terug naar vacatures

Specialist financiën

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 28

Gepubliceerd op : 26-02-2021

Sluitingsdatum : 21-03-2021

Specialist Financiën

28 uur per week

Een functie waarin jij bijdraagt aan de samenwerking tussen Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO)? Waar je jouw deskundigheid op het gebied financiën laat zien. Je bent in het bezit van een systeemtechnisch- en financieel inzicht. Je vindt het een uitdaging om systemen door te ontwikkelen en daar waar mogelijk innovatief bezig te gaan. Je laat gerichte acties zien en bent in staat om je collega’s hierin mee te nemen. Een team waarbij je veel contact hebt met afdelingen en collega’s van de drie OWO gemeenten over de verschillende financiële vraagstukken van de organisatie waarin jij de spil bent? Dan is deze baan echt iets voor jou!

De inhoud van je werk

Als specialist Financiën…

 • werk je mee aan de begroting en jaarrekening;
 • heb je kennis van de verschillende administratievormen en bent daarbij in staat om advies hierover te geven;
 • coördineer en adviseer jij de verschillende afdelingen en collega’s op dit gebied;
 • ben je als geen ander ben je in staat om data om te zetten in concrete acties naar de afdelingen, maar ook naar de 3 verschillende gemeenten waarvoor wij de financiële administratie voeren.

Binnen het team vindt op dit moment een herverdeling van het takenpakket plaats. Hierbij wordt er gekeken naar de kennis en kunde, maar ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. Mede door een brede leeftijdsdopbouw binnen het team worden ervaring en kennis op deze manier verder doorontwikkeld en overgedragen. “Samen staan we sterker” is niet voor niets ons motto.

We zijn een team die ervan houdt om samen de schouders eronder te zetten, maar waarbij ook het persoonlijke contact en op zijn tijd een grap niet mag ontbreken. Kortom een team waar voor iedereen ruimte is en juist de verschillen het beste resultaat geven.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

De medewerkers van financiën vormen samen met de clusters Personeels- en Salarisadministratie, verzekeren en inkoop en BI, het team PSA/FA+. Dit team is onderdeel van de afdeling OWO berdrijfsvoering. De Afdeling OWO bedrijfsvoering bestaat naast het team PSA/FA+uit nog twee teams; Documentaire informatievoorziening (DIV) en Informatisering & Automatisering (I&A). Jij werkt voor de drie gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland vanaf locatie Wolvega. Binnen het team PSA/FA+ zijn ca. 33 medewerkers werkzaam, waarvan twaalf medewerkers bij het team financiën. Het is een gedreven en betrokken team die uitdagingen niet uit de weg gaat. Dit is ook noodzakelijk mede door de veranderende interne en externe omgeving.

Werken voor een OWO-afdeling betekent werken voor drie gemeenten met 80.000+ inwoners, veel interne en externe klanten en dat brengt vraagstukken en uitdagingen met zich mee. Kortom een inspirerende werkomgeving!

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?

Je hebt/bent:

 • Een ervaren, inspirerende en gedreven teamplayer met een eigen visie die het team en de afdeling kan helpen om door te ontwikkelen.
 • Een stevig(e) persoon(lijkheid) met empathisch vermogen en daadkracht.
 • Kennis op het  gebied van gemeentelijke BTW en VPB met de bereidheid door  te ontwikkelen door middel van educatie en vakliteratuur.
 • Gedegen kennis gemeentefinanciën (BBV).
 • Resultaat gedreven.
 • Proactief in contact met andere disciplines/afdelingen.
 • Geïnteresseerd in innovatieve ontwikkelingen die de afdeling vooruit kunnen helpen.
 • Schakel tussen verschillende teams als PSA en OWO Belastingen ten aanzien van vertaling ontwikkelingen naar financiën.
 • Verbinder met P&C collega’s in de verschillende OWO huizen ten aanzien van rapportage, begroting en jaarrekening.
 • Schakel voor de koppeling tussen Pepperflow en de financiële applicatie.

Tot slot breng je een HBO werk- en denkniveau mee, met een afgeronde opleiding op het gebied van financiën

Dit kun je van ons verwachten

Je komt op een gezellige en energieke afdeling te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Maar daarmee krijg je geen brood op de plank. Vandaar dat je, bij een arbeidsovereenkomst voor 28 uur per week, ook aanspraak mag maken op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.048 (schaal 9 cao Gemeenten), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze Weststellingwerf academie of door het volgen van een opleiding.
 • een jaarcontract.
 • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract.
 • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben je enthousiast?

En ben jij de specialist Financiën die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 21 maart 2021 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton op deze website. 

Wil je eerst meer informatie over de vacature Financieel Specialist? Goitske de Vries, teamleider PSA/FA+, staat je graag te woord via 06 – 551 313 43. HR-adviseur Linda Attema-Stellingwerff vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 0561 - 691 289.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Goitske de Vries-de Jong Teamleider PSA/FA+
06 51793415
g.devries@weststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Priscilla Schipper HR Adviseur
0561-691295
p.schipper@weststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer