Terug naar vacatures

Specialist Functioneel Beheer met als aandachtsgebied Financiën

gemeente Weststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 13-12-2021

Sluitingsdatum : 31-01-2022

Specialist Functioneel Beheer met als aandachtsgebied Financiën

Voor 32 uur per week

Jij bent de spil in jouw team als het gaat om financiële vraagstukken.

Ben jij op zoek naar ….

Een functie waarin jij bijdraagt aan de samenwerking tussen Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO)? Waar je jouw deskundigheid op het gebied van functioneel beheer in combinatie met financiën laat zien. Je bent in het bezit van een systeemtechnisch- en financieel inzicht. Je vindt het een uitdaging om systemen door te ontwikkelen en daar waar mogelijk innovatief bezig te gaan. Je laat gerichte acties zien en bent in staat om je collega’s hierin mee te nemen. Een team waarbij je veel contact hebt met afdelingen en collega’s van de drie OWO gemeenten over de verschillende financiële vraagstukken van de organisatie waarin jij de spil bent? Dan is deze baan echt iets voor jou!

De inhoud van je werk

Als functioneel beheerder beschik jij over de kennis en de ervaring om de inrichting van het financieel systeem voor alle partijen zo optimaal mogelijk te maken. Je bent in staat om de techniek ondersteunend te laten zijn voor het betalingsproces. Als Specialist Financiën werk je mee aan de begroting en jaarrekening. Ook ben je medeverantwoordelijk voor het onderdeel treasury. Het opstellen en actualiseren van liquiditeitsprognoses is een onderdeel daarvan.

In de afgelopen jaren zijn we als team doorontwikkeld en hebben we daarnaast afgelopen jaar de keuze voor een nieuw financieel systeem IFinanciën gemaakt. Op dit moment vindt de inrichting daarvan plaats. Dit betekent dat het komende jaar voor jou ook een belangrijke rol als trainer van de verschillende collega’s weggelegd is.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Het team

De medewerkers van financiën vormen samen met de clusters Personeels- en Salarisadministratie, verzekeren en inkoop en BI, het team PSA/FA+. Dit team is onderdeel van de afdeling OWO berdrijfsvoering. De Afdeling OWO bedrijfsvoering bestaat naast het team PSA/FA++ uit nog twee teams; Documentaire informatievoorziening (DIV) en Informatisering & Automatisering (I&A). Jij werkt voor de drie gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland vanaf locatie Wolvega. Binnen het team PSA/FA+ zijn ca. 33 medewerkers werkzaam, waarvan twaalf medewerkers bij het team financiën. Het is een gedreven, betrokken en gezellig team die uitdagingen niet uit de weg gaat. Dit is ook noodzakelijk mede door de veranderende interne en externe omgeving.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?

 • Een ervaren, inspirerende en gedreven teamplayer met een eigen visie over de financiën van de toekomst;
 • Een stevig(e) persoon(lijkheid) met empathisch vermogen en daadkracht;
 • Accuraat;
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
 • Klantgericht, flexibel en creatief;
 • Resultaat- en oplossingsgericht waarbij je uitstekend prioriteiten kunt stellen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de inrichting en toepassing van verschillende financiële systemen;
 • Je bent in staat om je analyses om te zetten naar mogelijkheden en kansen en neemt daarbij je collega’s mee;
 • Bovenal een prettige collega om mee samen te werken die past in ons gedreven en deskundige team!

Tot slot breng je een HBO werk- en denkniveau mee, met een afgeronde opleiding op het gebied van financiën.

 

Dit kun je van ons verwachten

 • Goede arbeidsvoorwaarden: Een prima salaris (indicatieve functieschaal 9, maximaal € 4.048,-) en een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt;
 • Een betrouwbare, professionele gemeente, een ambitieus college van B&W en een transparante organisatie waarin medewerkers de ruimte krijgen om mee te denken;
 • Een prettige, informele werkomgeving waar collega’s elkaar kennen, helpen en elkaar gemakkelijk aanspreken;
 • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
 • Goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer of auto, en ruime parkeergelegenheid.

Enthousiast?

Stuur dan je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton, je komt dan terecht op onze eigen vacaturesite. Er is geen sluitingsdatum. Binnen twee weken krijg je een reactie.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Goitske de Vries-de Jong, teamleider PSA/FA+ staat je graag te woord via 06-55131343. HR-adviseur Hilda Nauta vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 06-41321290. 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Goitske de Vries-de Jong Teamleider PSA/FA+
06-55131343
g.devries@weststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Hilda Nauta HR-adviseur
0561-6913289
h.nauta@weststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer