Terug naar vacatures

Sr. medewerker financiële administraties

gemeenten Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 30

Gepubliceerd op : 29-06-2022

Sluitingsdatum : 18-08-2022

De Friese gemeenten Achtkarspelen (8K) en Tytsjerksteradiel (TD) werken samen in één organisatie: 8KTD. Deze werkorganisatie is verantwoordelijk voor de uitvoerende en dienstverlenende taken van beide gemeenten. Een betrokken en informele organisatie die inspeelt op de “mienskip” (lokale samenleving) en op elkaar. Een organisatie waar nuchtere mensen werken met hart voor de zaak en er korte lijnen zijn richting bestuur en management. We zijn ambitieus en staan voor uitdagende opgaven. De gemeenten hebben samen zo’n 60.000 inwoners en tellen ruim 600 werknemers. De dienstverlening vindt plaats vanuit de gemeentehuizen in Buitenpost en Burgum. De kernwaarden zijn: plezier, mens centraal, samenwerken, verantwoordelijk en betrouwbaar.

                                                          

Binnen het team Administratie en Belastingen zijn we op zoek naar een:

Sr. medewerker financiële administraties (30 uren)

Wat is de uitdaging?

Het subteam ‘Financiële Administratie’ (FA) bestaat uit 14 medewerkers. Dit team verzorgt onder andere de crediteuren, de debiteuren, bankafschriftverwerking, journalisering, inzicht en toezicht op de balans met subadministraties, applicatiebeheer van het financiële systeem, uitvoering van de treasury en de administratieve verwerking van de vaste Activa. We werken ook veel samen met het team Financieel Beleid dat zich onder andere bezighoudt met de financiële advisering en de regie op de P&C cyclus. Binnen ons team, dus óók binnen de FA werken ze zoveel mogelijk digitaal, hebben we al stevige stappen gezet in de procesoptimalisatie en -automatisering, maar we denken dat we hierin nóg verder kunnen door ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor het optimaal kunnen ontsluiten van de vele data waarmee wij werken, om dat te kunnen benutten voor datagedreven werken. Ook zijn we bezig met een proces om ‘taakroulatie’ waar mogelijk te integreren. Meer (deel)taken, meer inzicht in het totale proces en minder kwetsbaarheid. Kortom, we zijn een team in ontwikkeling, waarbij we ernaar streven om hierbij ieders kwaliteiten optimaal te benutten. 

Binnen deze uitdagende functie zullen je taken op dit moment in ieder geval zijn:

 • Je bent de administrateur voor met name de vaste Activa. Dit omvat onder andere: de activa administratie verder inrichten, hierover adviseren, bewaken op kwaliteit en uitvoering. In deze rol is het werk zowel gericht op de actualiteit als op de begroting;
 • Je vervult taken binnen de P&C cyclus, zoals werkzaamheden die voortvloeien uit rechtmatigheidscontroles bij de jaarrekening (bv. opleveren van stukken t.b.v. accountants);
 • Je vervult een rol in het beheren en opschonen van de balans;
 • Je voert treasury taken uit. Denk hierbij bv. aan het actueel houden van het leningenoverzicht en wijzigingen hierin verwerken. Maar ook het mede uitvoeren van het schatkistbankieren;
 • Je genereert rapportages, bewerkt deze waar nodig en je analyseert gegevens.

Je beoordeelt gegevens op van toepassing zijnde regelgeving;

 • Je adviseert over de uitvoering van regelingen en besluiten, verstrekt hierover informatie en voert deze uit;
 • Je voert taken uit binnen de verbijzonderde interne controle;
 • Je voert overige taken uit die zich altijd kunnen voordoen binnen het team.

Wie zoeken wij?

We zijn een kundig en hecht team, dat voor elkaar klaarstaat, resultaten boekt én plezier heeft. Ben jij kundig in het vakgebied dat we omschrijven? En ben je daarnaast secuur, analyserend, goed met cijfers, teamgericht (samen de schouders eronder en flexibel kunnen inspringen)? En heb je affiniteit met systemen en Excel? Dan zoeken we mogelijk JOU!

Wie ben jij?

Voor deze functie zoeken we iemand die voldoet aan het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde passende opleiding gevolgd voor deze functie. Denk hierbij bv. aan MBO4 Bedrijfsadministratie i.c.m. aanvullende cursussen, HBO-bedrijfsadministratie of vergelijkbaar.
 • Je hebt de opleiding (Basis-) BBV gehaald, of je bent bereid deze te volgen en met succes te doorlopen.
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke financiële functie (of vergelijkbaar) binnen een complexe organisatie (>100 medewerkers). Ervaring binnen een (gemeentelijke) overheidsorganisatie is een pré.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met een financieel systeem. Ervaring met een SAP systeem (wij werken met Civision Middelen) is een pré.
 • Je hebt een positieve houding ten opzichte van de Friese taal waarbij passieve beheersing van de Friese taal een pré is.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin je kunt groeien en door ontwikkelen. Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor de duur van één jaar, met de intentie van een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt minimaal €2865,- en maximaal €4208,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 9, CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties, salarispeil 1 april 2022). Voldoe je (nog) niet volledig aan het gewenste profiel dan kan er sprake zijn van plaatsing in de aanloopschaal (8).

We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het brutosalaris. In dit budget is onder andere de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering en de levensloopbijdrage opgenomen. Daarnaast neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP.

Ook ontvang je jaarlijks een algemene netto onkostenvergoeding van € 350,- bij een fulltime dienstverband en heb je naast het wettelijk verlof van 144 uren ook nog 36 uur extra verlof op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Bij deeltijd is dit naar evenredigheid. Daarnaast ontvang je op basis van de CAO een bijdrage in de kosten van de zorgverzekeraar. 

Ben je enthousiast?

Stuur dan uiterlijk 18 augustus 2022 jouw motivatie en cv! De kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 29 augustus 2022 en een eventueel arbeidsvoorwaardengesprek op woensdag 31 augustus 2022. We vragen je hier rekening mee te houden.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tobias Knol, teamleider Administratie en Belastingen via tknol@t-diel.nl, 06-31752971 of indien afwezig tijdens de vakantie naar zijn waarnemer: Wim Bruining via wr.bruining@achtkarspelen.nl, 06-42061858. 

Ten slotte kan het zijn dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Tobias Knol Teamleider Administratie en Belastingen
06-31752971
tknol@t-diel.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
HRM

infohrm@t-diel.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.052023@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 18-08-2022 binnen zijn.

Solliciteer