Terug naar vacatures

Stads-, dorps- en wijkcoördinator

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 25-11-2022

Sluitingsdatum : 08-12-2022

In onze gemeente hebben we 89 dorpen en steden en een aantal buurtschappen, allemaal met een eigen stads-, dorps-, en wijkcoördinator. Heb jij het in je om de verbindende schakel te zijn tussen groepen inwoners en de gemeente Súdwest-Fryslân? Dan is dit echt een baan die op jouw lijf geschreven is.

Wat ga je doen?

Als stads-, dorps- en wijkcoördinator ben je voor de kernen in jouw aandachtsgebied het aanspreekpunt voor collectieve vragen van inwoners. Belangrijk werk, want jij zorgt voor de verbinding tussen groepen inwoners en de gemeente. Je draagt bij aan een goede communicatie over en weer waarbij je weet wat er speelt en waaraan wordt gewerkt in jouw gebied. In jouw rol ondersteun en begeleid je initiatieven uit de samenleving.

Een functie met veel variëteit, vrijheid en verantwoordelijkheid dus, waarin je midden in de samenleving staat, participeert in (gebiedsgerichte) projecten en het collectieve inwonersbelang binnen en buiten de gemeente behartigt. Echt toegevoegde waarde hebben en bijdragen aan de leefbaarheid in de breedste zin van het woord, dat is waar jij voor staat!

Door in contact te zijn met inwoners en stakeholders ken je de wensen en ben je bekend met knelpunten die spelen. Je gaat dan ook niet snel een gesprek uit de weg. Je informeert en overlegt en probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dit biedt waardevolle input aan gemeentelijk beleid en draagt bij aan ontwikkelingen. 

Jij hebt een brede interesse en denkt graag mee in mogelijkheden en oplossingen. En je weet net als wij dat succes vaak het gevolg is van samenwerking. Echt een leuke functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen en waarin we je graag de ruimte geven. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.

Wat bieden wij?

 • Bovenal een interessante functie in ons enthousiaste team bij de leukste gemeente van Fryslân!
 • Een prima salaris, tussen € 3.090,- tot maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB).
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden,waaronder een uitstekende pensioenopbouw met een relatief lage werknemersbijdrage bij het ABP, een vrij besteedbaar budget binnen het individueel IKB, laptop en telefoon.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren.
 • Ben jij een vroege vogel of begin je liever iets later? Of breng je jouw kinderen graag zelf naar school? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden.
 • Ook qua werkplek zijn we flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken. Ben je nodig op kantoor? Dan is daar voor jou een plek.
 • Wil je jezelf ontwikkelen of heb je loopbaanvragen? Ons Leerhuis en WERKplaats zijn er om jou te helpen in jouw (loopbaan) ontwikkeling.
 • En heb je ’s morgens geen zin om jouw broodbakje te vullen? In ons bedrijfsrestaurant kun je terecht voor heerlijke verse lunchgerechten.

Jouw profiel

Als stads-, dorps-, en wijkcoördinator loop jij warm voor een goede leefbaarheid in Súdwest-Fryslân en heb je een heldere visie hoe je daaraan kunt bijdragen vanuit je functie. Je houdt van sociale vraagstukken en staat graag midden in de samenleving waarbij je als oren en ogen van “Us mienskip”, toegankelijk bent voor groepen inwoners, ook als dat in de avonduren of in het weekend plaatsvindt. Je bekijkt zaken graag vanuit verschillende invalshoeken, bent creatief en denkt in mogelijkheden en kansen. Je staat open voor feedback en biedt je collega’s graag de helpende hand.

 • Je hebt in ieder geval een opleiding op HBO-niveau en affiniteit met sociale vraagstukken.
 • Je bent een echte verbinder die in staat is om (politieke) belangen, opinies en diverse partijen samen te brengen en te regisseren voor jouw aandachtsgebied. Met een warm hart en een koel hoofd!
 • Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheers je naast het Nederlands bij voorkeur ook de Friese taal (of je bent bereid om dit te leren).

De gemeente Súdwest-Fryslân?

Súdwest-Fryslân, een gemeente met ruim 89.000 inwoners en zes van de elf Friese steden. Weidse vergezichten en open ruimte, met daar tussenin steden en dorpen die hun rijke culturele en monumentale historie koesteren. Súdwest-Fryslân is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zich richt op de mogelijkheden en krachten van de gemeente en haar inwoners. Wij hebben ambities en willen onze diensten zo optimaal mogelijk uitvoeren met collega’s die met plezier hun werk doen. Onze organisatie bestaat uit 4 grote dienstverleningsketens gericht op Ruimte, Sociaal Domein, Omgeving en Klantcontacten en onze programma organisatie Ontwikkelen.

Team Stads-, dorps- en wijkcoördinatoren

Het team telt 8 enthousiaste en deskundige coördinatoren en een ondersteuner. Het team valt onder het organisatie onderdeel Ontwikkelen. Samen werken wij aan het realiseren van integrale, keten overstijgende vraagstukken en maken we de bestuurlijke ambities waar die bijdragen aan duurzaam wonen, werken en genieten in onze mooie gemeente.

Solliciteren

Ben jij de bevlogen stads-, dorp- en wijkcoördinator die wij zoeken? Dan kijken we uit naar jouw reactie en gaan we graag met je in gesprek.

Je kunt je reactie tot en met 8 december 2022 sturen naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van vacaturenummer  ONTW-2022-4e. De gesprekken vinden plaats op 13 en 15 december in de middag.

Eerst meer informatie? Neem gerust even contact op met Maaike van de Logt-Althuis, stads-, dorps- en wijkcoördinator, via telefoonnummer (06)12990941.  


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitatie@sudwestfryslan.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 08-12-2022 binnen zijn.

Solliciteer