Terug naar vacatures

Stagiair communicatie (hbo)

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 13-05-2022

Sluitingsdatum : 24-06-2022

Voor een periode van 20 weken 

Werken bij een gemeente saai? Echt niet! Zorg, sport, veiligheid en onderhoud van speeltuinen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het. Als stagiair communicatie bij de gemeente Heerenveen ga je aan de slag met de communicatie rondom verschillende projecten, je ontwikkelt communicatiemiddelen en teksten voor bijvoorbeeld intranet.

Je functie

Je loopt allround mee binnen het team communicatie zodat je je (communicatie)vaardigheden breed kunt inzetten, toetsen en ontwikkelen. Daarnaast werk je in ieder geval mee aan:

 • Je draait mee op de communicatiedesk. Hier komen de meest uiteenlopende communicatie- en persvragen binnen per telefoon of mail. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal op ons af komt.
 • Je ondersteunt de communicatieadviseurs en –medewerkers bij verschillende in- en externe communicatieprojecten.
 • Je schrijft diverse artikelen en teksten. Voor het personeelsmagazine bijvoorbeeld of voor ons maandelijkse katern in huis-aan-huiskrant Groot Heerenveen, social media en intranet.
 • Je organiseert de nieuwjaarsbijeenkomst.
 • Je doet en denkt mee met de visie- en teamontwikkeling van team communicatie. Wat jij als kersverse collega bij ons ziet, hoort en ervaart, is voor ons team erg waardevol.

De deelopdracht

Ook krijg je een of meer deelopdrachten zoals:

 • Het maken van een contentkalender voor onze website en social media. Bij de uitingen maak je passende sjablonen in Canva.
 • Het uitvoeren van een lezersonderzoek voor ons personeelsmagazine.

Je nieuwe team

Het team communicatie adviseert en ondersteunt de ambtelijke organisatie en het college bij de communicatie en representatie. We signaleren kansen en dragen bij aan de reputatie en profilering van Heerenveen. We kijken wat er leeft in de gemeente, buiten het gemeentehuis maar ook binnen. En daar stemmen we onze communicatie op af. De kunst is om te kijken wanneer je wat voor welke doelgroep wilt en kunt inzetten. Van informeren tot participeren. In onze – sportieve - gemeente gaan we ‘Samen voor Goud’.

We houden van ons vak, we zijn nieuwsgierig en betrokken. En we zetten graag een stapje harder om het beste naar boven te halen, in ons werk en in elkaar. Want communicatie is topsport!

Ons team bestaat uit circa 10 personen en maakt onderdeel uit van team communicatie, bestuursadvies en bestuurssecretariaat. We houden van ons vak, we zijn nieuwsgierig en betrokken en we zetten graag een stapje harder om het beste naar boven te halen, in ons werk en in elkaar. Want communicatie is topsport. We gaan op een open en informele manier en met de nodige humor met elkaar om. En we staan voor elkaar klaar. Je voelt je meteen welkom, ga daar maar vanuit!

Ons aanbod

 • Je bent als stagiair communicatie echt onderdeel van ons team. We betrekken je overal bij en horen graag jouw kritische mening over wat we doen.
 • Je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen zodat je overal kunt werken en met iedereen contact kunt houden, of je nu op kantoor werkt of vanuit huis.
 • Je werkt zowel zelfstandig als samen met collega’s.
 • Je krijgt een stagevergoeding van € 310,27 bruto per maand.
 • Je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen. Zodat je overal en met iedereen kunt communiceren, of je nu op kantoor werkt of vanuit huis.

Over de gemeente Heerenveen

Werken bij de gemeente Heerenveen staat voor het werken in een organisatie met vele gezichten. Een plaats met stadse allure en een uitgestrekt buitengebied met levendige dorpen. In ons werk houden we de regie goed in handen en geven we veel ruimte voor eigen initiatieven. Heerenveen is ambitieus, creatief en volop in beweging. Werken bij de gemeente Heerenveen betekent dat je een bijdrage levert aan de Heerenveense samenleving en tegelijkertijd werkt aan je eigen ontwikkeling.

Binnen de gemeente Heerenveen werk je volgens de volgende vier leidende principes:

 1. We richten ons op buiten.
 2. We zijn transparant en vragen feedback.
 3. We verdienen vertrouwen (investeren in relatie, controle op specifieke afspraken – hoog in vertrouwen, laag in tolerantie).
 4. We zorgen voor balans tussen wat moet en wat kan.

Je profiel

 • Je volgt een opleiding hbo-communicatie.
 • Je voegt je gemakkelijk in een situatie en hebt aan een half woord genoeg.
 • Je bent stressbestendig en bezit relativeringsvermogen en humor.
 • Je speelt gemakkelijk met teksten en weet hoe je doelgroepgericht schrijft.
 • Je kunt plannen en prioriteiten stellen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie bel dan met Rika Leijstra, teamleider communicatie, bestuursadvies en bestuurssecretariaat: 06 38854930.

Goed om te weten:

 • Als je stage bij ons gaat lopen, heb je een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 24 juni een reactie met cv en motivatie.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.050903@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 24-06-2022 binnen zijn.

Solliciteer