WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Statenondersteuner (24-28 uur)

Provincie Fryslân

Benodigde opleiding: MBO+

Dienstverband: Vast/Parttime

Aantal uren per week: 24-28

Gepubliceerd op : 04-06-2024

Sluitingsdatum : 19-06-2024

Wij werken samen aan een mooi en sterk Fryslân
Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân en Provinciale Staten
Provinsje Fryslân en Provinsjale Steaten


Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

In Fryslân werken 15 politieke fracties hard aan oplossingen voor het Fryslân van overmorgen. Samen vormen zij Provinciale Staten van Fryslân en de griffie adviseert en ondersteunt de Statenleden en alle fracties in het democratisch besluitvormingsproces. De griffie biedt een breed scala aan ondersteuning: van digitale informatie tot de inzet van politieke instrumenten, van werkbezoeken tot burger- of stateninitiatieven. Het griffieteam bestaat op dit moment uit 8 collega’s: drie Statenondersteuners (waarvan 1 vacature), drie Statenadviseurs, een Adjunct-Griffier en de Statengriffier die met elkaar zorgen voor de beste ondersteuning. De sfeer in het team is te omschrijven als collegiaal, gedreven en enthousiast.

Een functie met impact
In funksje mei impact

Ben jij dienstverlenend en servicegericht? Sta jij stevig in je schoenen en word je enthousiast van een dynamische baan in het hart van de democratie? Dan is de functie van Statenondersteuner, met aandachtsgebied communicatie, echt iets voor jou!

In deze rol ondersteun je Provinciale Staten actief bij hun communicatie in geprinte media, op de website en via social media. Je zorgt ervoor dat de website altijd up-to-date is. Daarnaast onderhoud je de relatie met de communicatieafdeling van de provincie Fryslân en zoek je naar samenwerkingsmogelijkheden die logisch en waardevol zijn. Hiernaast vervul je ook een ondersteunende rol binnen de griffie, waarbij je diverse taken uitvoert zoals het bijwonen en notuleren van vergaderingen. Bovendien organiseer je activiteiten voor jongeren en vertegenwoordig je de griffie op verschillende bijeenkomsten als ons visitekaartje.

Wie ben jij?
Wa bist do?

Je bent een energiek persoon met interesse voor het werken in een politieke omgeving. Je wordt niet onrustig van een hectische setting en je weet je werkzaamheden gestructureerd te organiseren. Je bent zelfstandig en tegelijk ook een teamspeler. Je bent in overleg bereid om af en toe buiten kantoortijden te werken. Je bent in elk geval op woensdagen beschikbaar, want dat is de vaste vergaderdag van Provinciale Staten en is het hele griffieteam (bijna) altijd aanwezig.

Hiernaast beschik je over:

  • Een relevante opleiding op mbo+ niveau;
  • Passieve beheersing van de Friese taal is noodzakelijk. Actieve beheersing van de Friese taal is een belangrijke pré. 

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol binnen een dynamische en gedreven griffie met een prettige werksfeer. Verder is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

  • Salaris van minimaal €2.754,89 en maximaal € 3.877,87 (schaal 8) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een jaarcontract voor 24-28 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast contract;
  • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
  • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 19 juni 2024 je CV en motivatiebrief. Sollicitatiegesprekken worden flexibel en in overleg ingepland na ontvangst van je brief.

Meer informatie
Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Arnold Rosier, Statengriffier, via 058- 292 89 96 of mail naar statengriffie@fryslan.frl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Een VOG voor deze functie vereist.

Fryslân heeft een uitgesproken eigen identiteit en die koesteren we. Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe. Foar dy ek?


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer