GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Strategisch adviseur Sociaal Domein

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: Master / WO

Dienstverband: Vast

Aantal uren per week: 32-36 uur

Gepubliceerd op : 14-09-2023

Sluitingsdatum : 01-10-2023

Wat ga je doen?

Als strategisch adviseur ga je aan de slag met actuele vraagstukken die spelen binnen het Sociaal Domein. Stuk voor stuk interessante en belangrijke thema’s die veel impact hebben op onze maatschappij. Denk bijvoorbeeld maar eens aan onderwerpen als bestaanszekerheid, positieve gezondheid, maatschappelijke ondersteuning, jeugd en onderwijs, sport en cultuur in samenhang met integrale gebiedsgerichte ontwikkelingen. Een interessante en belangrijke baan dus waarin je advies geeft over de strategische koers van Súdwest-Fryslân en als sparringpartner van het college, directie en management meedenkt in de diverse speerpunten en maatschappelijke opgaven.

Je volgt nauwlettend trends en maatschappelijke ontwikkelingen en verkent de verschillende opgaven voor met name het sociaal domein. Deze zijn veelal complex, strategisch en keten overstijgend en hebben een langere tijdshorizon om doelen te bereiken. Hierbij toets je aan bestaande of vertaalt de ontwikkelingen naar nieuwe strategieën en geef je duidelijk richting. Ook zul je regie voeren op specifieke vraagstukken en actuele politiekgevoelige dossiers. Je adviseert naar bestuur, directie, management en collega’s. Je werkt nauw samen met de andere strategisch adviseurs en de vakinhoudelijke adviseurs en specialisten in de diverse beleidsterreinen. Daarnaast voer je regie op programma’s die in de begroting zijn ondergebracht en heb je overzicht in daarbij behorende financiën. Je haakt bij vraagstukken de betrokken organisatieonderdelen of externe organisaties op een natuurlijke wijze aan. Als strategisch adviseur ben je daarmee een verbindende schakel, houd je het overzicht en zorg je voor samenhang en integraliteit.

Wie ben jij

Als strategisch adviseur ben je gewend om te adviseren over strategische vraagstukken en bestuurlijke opgaven en zorg je voor interne verbinding en ben je vanuit de gemeente de contactpersoon voor belangrijke stakeholders op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau. Je houdt gemakkelijk overzicht en doorziet de sociale, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die spelen in het maatschappelijk werkveld en anticipeert daarop met integraal en strategisch advies waarop het bestuur en management kan voortbouwen. Uiteraard met jou als sparringpartner rondom de inhoudelijke dossiers om de grote lijnen te bewaken.

Je bent analytisch sterk en hebt visie en ziet daardoor als geen ander de samenhang, kansen en ontwikkelingen die op de gemeente afkomen. Ook heb je oog voor het bereiken van maatschappelijke effecten voor inwoners, ondernemers en instellingen. Verder heb je goed inzicht in financiën en overzicht in de P&C-cyclus bij de gemeente. Je kunt goed schrijven, bent politiek en bestuurlijk sensitief, weet de juiste vragen te stellen en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen. Met jouw prettige en adviserende stijl wet je anderen te inspireren; je geeft richting, communiceert duidelijk en zorgt voor verbinding.

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt jezelf ondertussen bewezen in een politiek bestuurlijke context.
 • Je hebt kennis van het Sociaal Domein en begrijpt wat er nodig is om via strategische plannen de gewenste doelen te behalen.
 • En je staat te popelen om samen met jouw collega’s de politiek bestuurlijke ambities van gemeente Súdwest-Fryslân (vastgesteld in het coalitieakkoord Grutsk en Tichtby) waar te maken.

Waar ga je werken

Team Strategie en Programma’s is gericht op het realiseren van integrale, ketenoverstijgende vraagstukken en bestuurlijke ambities die bijdragen aan duurzaam wonen, werken en genieten in gemeente Súdwest-Fryslân. Het team programmamanagers maakt onderdeel uit van team Strategie en Programma’s en bestaat uit circa 5 programmamanagers, 4 gebiedsregisseurs, 8 strategisch adviseurs en teamondersteuning.

Wat bieden wij

 • Een afwisselende functie in een dynamisch speelveld waarbij je de kans krijgt om echt te bouwen en te werken aan de realisatie van de gemeentelijke ambities. 
 • Een prima salaris tot maximaal € 6.470,-, bruto per maand (de functie is indicatief ingeschaald in schaal 12, momenteel vindt een functiewaarderingstraject plaats) bij een volledig dienstverband, exclusief de opbouw van 17,05% individueel keuzebudget (IKB).
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor fiscaal gunstige doelen (uitruil fiscale voordelen woon/werk, kopen extra verlof, bedrijfsfitness, fiets of vakbondscontributie).
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding woon/ werk of vergoeding openbaar vervoer, prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdrage, aanvullende collectieve AO verzekering, laptop, IPad en telefoon.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren.
 • Ben jij een vroege vogel of begin je liever iets later? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden;
 • Ook qua werkplek zijn we flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.
 • Wil je jezelf ontwikkelen of heb je loopbaanvragen? Ons Leerhuis en de WERKplaats zijn er om jou te helpen in jouw (loopbaan)ontwikkeling.


Belangstelling

Ben jij de strategisch beleidsadviseur die wij zoeken? Dan kijken we uit naar jouw reactie en gaan we graag met je in gesprek. Stuur je sollicitatie uiterlijk op 1 oktober 2023.

Eerst meer informatie? Neem contact op met Marco de Vries, Manager Strategie & Programma's, via email m.devries@sudwestfryslan.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd op 10 oktober a.s. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.


Solliciteer direct