Terug naar vacatures

Systeembeheerder

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 10-11-2022

Sluitingsdatum : 27-11-2022

Het team Informatievoorziening & IT is op zoek naar een

Systeembeheerder

(voor 36 uur per week)

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 55.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 500 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Jij gaat aan de slag in het team Informatievoorziening & IT. Het cluster ICT bestaat uit de servicedesk (2 medewerkers), vier systeembeheerders en een ICT adviseur.

Dit is de functie     
Als Systeembeheerder werk je in een team met drie collega's die hier al een aantal jaren werken. Samen met dit ervaren team beheer je de systemen voor ruim 500 medewerkers in het gemeentehuis, een tweede gebouw en het gebouw van de buitendienst, op de Tussendiepen. We hebben de boel goed op orde en dit betekent dat je werkt met een nieuw modern serverpark. Je beheert server-, storage en backup-apparatuur, diverse programmatuur, databases en houdt alles draaiend.

We hebben de ervaring in huis om iemand met minder ervaring te begeleiden, maar een ervaren systeembeheerder die aan techniek gerelateerde projecten oppakt in een rol als projectleider is ook welkom. We zoeken vooral een geschikt persoon.

Dit zoeken wij
Beschik jij over de volgende aspecten en spreken onze opgaven jou aan? Neem dan contact op: 

  • HBO diploma richting automatisering
  • Of MBO in soortgelijke richting aangevuld met ervaring of cursus
  • Ervaring met Citrix, Ivanti, Microsoft Exchange, Azure, Office (365), Intune en bekende hypervisors (vCenter/Xencenter)
  • Teamwork, daadkrachtig, servicegericht, streeft naar kwaliteit


Dit bieden wij     
Eén van de voordelen van werken bij Smallingerland is onze flexibiliteit als het gaat om personen en functies. We zijn een organisatie die kijkt naar de persoon, ervaringen en kwaliteiten en zijn sterk ik het vormen van een functie naar een persoon, in plaats van andersom. Dit kunnen we doen, omdat we in de meeste teams beschikken over ervaren mensen en uiteenlopende opgaven. Er zijn nog meer voordelen en we vertellen jou graag meer in een persoonlijk gesprek.

Uiteraard bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 17,65% vrij te besteden Individueel Keuze Budget
  • Uitstekende pensioenvoorwaarden
  • Flexibel in te delen werktijden
  • Thuiswerkmogelijkheden en thuiswerkvergoeding
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Doorgroeikansen binnen een omvangrijke organisatie

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.255,- (aanloopschaal 7) en maximaal € 3.732,- (standaardschaal 8). Onze gemeente kent ook een uitloopschaal.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de generieke functie van Vaktechnisch medewerker A. De intentie is om deze overeenkomst hierna voort te zetten.

Heb je vragen? 
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Simon Wiersma, Teammanager (0512 581234). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elko Hamstra (Adviseur werving & selectie) (0631102684).

Heb je interesse?  
Dan ontvangen we graag uiterlijk 27 november een motivatie met CV van jou via Werken in Friesland    

Je ontvangt dan een bevestigingsmail (deze kan in de spambox komen) en na verstrijken van de deadline nemen wij contact op over het verloop van de procedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.


Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk. Behearsking fan de Fryske taal dan wol de reewilligens om dy dat eigen te meitsjen sit yn dyn bagaazje.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Simon Wiersma

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Elko Hamstra Adviseur W&S


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.054809@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 27-11-2022 binnen zijn.

Solliciteer