WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Systeembeheerder Microsoft 365

wetterskipfryslan

Benodigde opleiding: MBO+

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 24-06-2024

Sluitingsdatum : 14-07-2024

Ga aan de slag bij Wetterskip Fryslân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Als Wetterskipper krijg je vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Ook bieden we je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar. Met duizend-en-één expertises in huis kun je hier verrassend veel kanten op. En wát je ook doet, als Wetterskipper maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in de vakgroep IM ICT. De vakgroep (ca. 25 personen) bestaat uit collega’s van de servicedesk, operational security officer, procesbeheer, projectleiding, technisch applicatiebeheerders en systeembeheerders. De sfeer onderling is informeel en gebaseerd op vertrouwen. Onze omgeving bestaat uit 300+ virtuele servers en we hebben rond de 800 E5 licenties in gebruik.

We zijn op zoek naar een systeembeheerder die zich vooral bezig houdt met Microsoft 365 en Azure. In deze functie ben je (mede)verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de technische infrastructuur voor de organisatie; onder andere het installeren, configureren en onderhouden van de software en hardware van de werkplekken. Daarnaast zorg je voor het beheer, de beveiliging en toegang tot de systemen, en het ondersteunen van gebruikers bij technische problemen. Jij zorgt ervoor dat de systemen up-to-date zijn en aan de eisen van de organisatie voldoen.

Wat ga jij doen?

Jij..

 • bent verantwoordelijk voor het technisch beheer van Azure en Office 365.
 • brengt technische en functionele wensen en eisen in kaart.
 • levert gebruikersondersteuning op Azure en Office 365.
 • zorgt voor het inrichten van monitoring en uitbreiden van de Microsoft 365 omgeving.
 • implementeert de nieuwe functionaliteiten van Microsoft Office 365.
 • zorgt voor het ontwikkelen en onderhouden van de server, storage, netwerk en security infrastructuur waar o.a. gebruik wordt gemaakt van VMware, Nutanix, Microsoft, Dell en Veeam.
 • denkt continu mee over de juiste en nieuwste Microsoft Office 365 oplossingen.

Wie ben jij?

Jij…

 • hebt mbo+ of hbo-werk- en -denkniveau aangevuld met Microsoft (365) certificaten.
 • beschikt over aantoonbare ervaring met het technisch inrichten van Microsoftdiensten.
 • bent gewend om in een grote ICT-omgeving te werken.
 • hebt ervaring met agile werken en ITIL-processen.
 • bent een teamspeler, oplossingsgericht en proactief.
 • bent doortastend en nieuwsgierig.

Als Wetterskipper krijg je

 • vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen.
 • verrassend veel loopbaankansen in een organisatie met duizend-en-één expertises.
 • een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk én bij elkaar.

Wat bieden we jou?

 • een bruto maandsalaris van minimaal €3.562,- en maximaal €4.774,- (schaal 9 cao werken voor waterschappen per 1 juli 2024, bij een volledige werkweek van 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 21 procent van het brutosalaris en kun je laten uitbetalen of er extra verlof voor kopen.
 • een dienstverband van een jaar. Bij goed functioneren is het mogelijk dat na dat eerste jaar een contract voor onbepaalde tijd volgt.
 • een eigen opleidingsbudget van minimaal € 6.000,-. Dit budget is voor een periode van vijf jaar. Persoonlijke ambitie en ontwikkeling vinden wij namelijk erg belangrijk.
 • een moderne werkplek met uitstekende mogelijkheden voor een goede balans tussen werk en privé. Naast variabele werktijden kun je ook thuiswerken. We faciliteren dit met een thuiswerkbudget van € 850,- waarmee je thuis je werkplek arboproof kunt inrichten. Om op elke plek je werk goed te kunnen doen krijg je een laptop en een telefoon.
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer wanneer je op je standplaats werkt of een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag wanneer je thuiswerkt.
 • een pensioen bij het ABP. Daarnaast kun je met korting een aanvullende zorgverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Is dit jouw volgende baan?

Dan horen we graag van jou! Je kunt uiterlijk tot en met zondag 14 juli 2024 solliciteren. Om te reageren op deze vacature klik je op de solliciteer knop.

De sollicitatiegesprekken houden we op donderdagmiddag 18 juli 2024.

Als je bij ons komt werken, moet je een verklaring omtrent gedrag inleveren. 


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Friso Akkerman Vakgroepleider IM ICT
06 136 773 88
fakkerman@wetterskipfryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Pieter Siderius HR adviseur werving en selectie
06 431 618 76
psiderius@wetterskipfryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.070086@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 14-07-2024 binnen zijn.

Solliciteer