Terug naar vacatures

Teamleider beleidsteam sociaal domein

gemeente Waadhoeke

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Parttime 

Aantal uren per week: 32

Gepubliceerd op : 12-01-2021

Sluitingsdatum : 27-01-2021

Wij zijn het beleidsteam Sociaal Domein Noardwest Fryslân. We werken aan het beleid sociaal domein voor en met de inwoners en doen dit voor en in de vier samenwerkende gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke.

Wij hebben hart voor ons werk, we werken resultaatgericht en doen dat vooral door samen te werken. Wij krijgen verantwoordelijkheid en wij staan voor elkaar en voor de organisaties.

Voor het aansturen van het beleidsteam zijn wij op zoek naar een

                               Teamleider beleidsteam sociaal domein Noardwest Fryslân

                                                        Voor 32 uur per week

Het beleidsteam

Het intergemeentelijke beleidsteam is 1 januari formeel geïnstalleerd. Het team is daarmee jong en kenmerkt zich door ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Geen dag is hetzelfde. De beleidsmedewerkers sociaal domein zijn allround inzetbaar in dat domein.

Jij geeft functioneel leiding aan de 14 medewerkers van de beleidspool. Je rapporteert aan managers van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke.

Wat ga je doen?

 • Jij levert een actieve bijdrage aan het gewenste veranderproces binnen het sociaal domein.

Het veranderproces is erop gericht dat het beleid goed aansluit bij lokale en regionale ambities. Het gaat niet alleen over structuur- en inrichtingsvraagstukken, maar ook over teamvorming, verbinding, expertise, houding en gedrag.

 • Jij geeft inhoudelijk, procesmatig en procedureel leiding bij de totstandkoming van de diverse beleidsprocessen.

Het beleidsteam is verantwoordelijk voor de strategische en tactische beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling voor het sociaal domein. Medewerkers zijn verantwoordelijk voor het opstellen van een beleidsagenda, het betrekken en volgen van gemeentelijke, regionale en landelijke prioriteiten en ontwikkelingen en het (door-)ontwikkelen van een visie op actueel en toekomstig beleid. Daarnaast zorgt het beleidsteam voor monitoring, evaluatie en bijstelling van bestaand beleid. Je stimuleert door jouw aanpak hechte samenwerking en afstemming met de uitvoerders van beleid: de gebiedsteams van de gemeenten en de backoffice van de Sociale Dienst.

 • Je geeft functioneel leiding aan de medewerkers van het beleidsteam.

Je zet in op ontwikkeling van medewerkers en bevordert, samen met de manager, het ambtelijk – bestuurlijk samenspel. Je creëert een team met gezamenlijke opgaven en eigenaarschap en verbind partijen bij de opgaven waar het team voor staat.

Kortom, jij zorgt er voor dat het beleidsteam een succes wordt!

Wat is je achtergrond en wat kun je?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en leidinggevende ervaring op strategisch en tactisch niveau en hebt kennis van wetten binnen het Sociaal Domein.
 • Je hebt meerjarige ervaring in het sociaal domein vanuit een leidinggevende positie.
 • Je hebt inzicht in de politiek bestuurlijke omgeving, financieel-economische, sociaal-maatschappelijke en organisatorische aangelegenheden, ontwikkelingen en vraagstukken.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en bent in staat om de politieke, ambtelijke top en /of maatschappelijke bestuurders richtinggevend te beïnvloeden.
 • Je hebt kennis van overheidsfinanciën en ervaring in het vertalen van financiële kaders naar beleid.
 • Je bezit goede communicatieve vaardigheden, bent actiegericht en je werkt vanuit een heldere innovatieve visie op de ontwikkeling van de overheidsdienstverlening.
 • Je hebt lef en weet je eigen weg te vinden, zonder de goede verhoudingen uit het oog te verliezen.
 • Je kunt mensen meenemen in je bevlogenheid en weet obstakels te relativeren naar realistische proporties.
 • Competenties die je in deze functie succesvol maken zijn: politieke sensitiviteit, ontwikkelingsgericht, betrokken, mensen meenemen in ontwikkelingen en initiatief nemen, samenwerken, verbinden, resultaatgericht handelen en delegeren.

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.504,-  bruto per maand (schaal 11 bij een 32-urige werkweek). Je hebt de mogelijkheid je werktijden flexibel in te delen om een goede werk-privé balans te creëren. Bovenop je brutosalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Daarnaast zijn de gebruikelijke regelingen conform CAO Gemeenten van toepassing.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem je contact op met Annet Doesburg, gemeentesecretaris Waadhoeke, telefoonnummer 0517-380380. Voor meer informatie over de procedure neem je contact op met Hanna Koster, HRM, telefoonnummer 06-30084886.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.041744@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 27-01-2021 binnen zijn.

Solliciteer