WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Teamleiders Simon Vestdijk Harlingen

OVO Fryslân-Noord

Benodigde opleiding: HBO+

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 0,6 - 1 fte

Gepubliceerd op : 11-06-2024

Sluitingsdatum : 19-06-2024

Wij zoeken drie teamleiders die samen met de vaste collega's een mooi team gaan vormen. Het gaat om:

 • Teamleider vmbo theoretische leerweg /mavo 
 • Teamleider onderbouw h/a  
 • Teamleider vmbo-basis en kader beroepsgericht teamleider 

 Wat ga je doen

Voor Simon Vestdijk locatie Harlingen, onderdeel van OVO-FN, zijn wij per 1 augustus a.s. op zoek naar drie enthousiaste en ambitieuze teamleiders met een sterke visie op onderwijs. Voor een betrekkingsomvang tussen de 0,6 fte en de 0,8 fte. De vacatures zijn ontstaan door vertrek van teamleiders en door een aanpassing in de teamstructuur.

Je bent als teamleider onderdeel van team Simon Vestdijk locatie Harlingen en verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs, de organisatie van de afdeling en het personeelsbeleid binnen je team.  

Je werkt opbrengstgericht samen met je collega’s aan de onderwijskundige en pedagogische ontwikkeling van onze school. Je betrekt teamleden in de besluitvorming, werkt planmatig vanuit een doelgerichte ontwikkelcyclus en je betrekt verschillende perspectieven in het bedenken van oplossingen in de onderwijsuitvoering en onderwijsorganisatie van de school. 

Je stuurt, steunt en inspireert de teamleden binnen de school. Je werkt hierin dialooggericht, stelt

vragen en zoekt samen naar antwoorden. Je denkt in mogelijkheden en geeft verantwoordelijkheid aan teamleden en ondersteunt en stuurt daar waar nodig. Je voert gesprekken over welzijn, functioneren en ontwikkeling geborgd in een gesprekkencyclus en je volgt of ondersteunt daarbij de afspraken die zijn gemaakt.  

Je toont inlevingsvermogen en betrokkenheid naar leerlingen, teamleden en ouder(s) en/of verzorger(s). 

Je bent betrokken bij de werving van nieuwe teamleden. Als teamleider vorm je samen met de directeur en de andere teamleiders het managementteam van de school. Hierin draag je mede zorg voor het borgen en bijstellen van de verschillende onderwijsprocessen, aansturing van projecten en beleidsvorming. Je stimuleert een prettige en uitdagende leeromgeving waar eigenaarschap wordt genomen en talentontwikkeling voorop staat.  

Als lid van de schoolleiding lever je een bijdrage aan het gehele onderwijsbeleid van de school en beheer je een aantal portefeuilles.

Wat vragen wij

 

 • Je beschikt over een HBO+ denk- en werkniveau.
 • Je bent een professional die zich wil blijven ontwikkelen.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het realiseren van onderwijsontwikkeling. 
 • Je bent, zoals verwoord in ons schoolplan, in staat onze visie op onderwijs naar de praktijk te vertalen met aandacht voor teamleden, leerlingen en ouder(s)/verzorger(s).
 • Je hebt ervaring in het leidinggeven aan teams en bent in staat als leidinggevende teamleden te coachen in veranderprocessen. 
 • Je werkt op basis van dialoog, je acteert proactief, neemt de leiding, toont initiatief en bent besluitvaardig waar nodig.
 • Je stuurt op eigenaarschap en durft te delegeren.  
 • Je kunt je verbinden aan en een voortrekkersrol spelen bij het ontwikkelingsproces waar de school zich in bevindt;
 • Je kunt creatief en ‘out-of-the-box’ denken en nieuwe ideeën planmatig implementeren.
 • Je beschikt over sterke coachende, pedagogische en didactische vaardigheden.
 • Je bent open en toegankelijk en beschikt over een gezonde dosis humor en kunt relativeren.

Wie zijn wij

RSG Simon Vestdijk te Harlingen kenmerkt zich door: 

 • Betrokken en enthousiaste collega’s die gáán voor hun leerlingen. 
 • Kansen en mogelijkheden voor wie zich verder wil ontwikkelen. 

 

RSG Simon Vestdijk is een regionale openbare scholengemeenschap met twee locaties; een vestiging in Harlingen en een vestiging voor vmbo in Franeker. De school maakt samen met de scholen van OSG Piter Jelles en De Jutter onderdeel uit van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord. De school in Harlingen biedt een breed onderwijsaanbod van vmbo tot en met atheneum. Om onze organisatie en ons onderwijs toekomstbestendig te houden wordt er gezocht naar vormen van flexibilisering. De teams bestaan uit ongeveer 25 docenten. De nieuwe teamleiders werken nauw samen met de andere teamleiders en de directeur. Zij vormen samen de schoolleiding, waarin met en van elkaar leren een belangrijk onderdeel is. 

We zijn aangesloten bij opleidingsschool FROSK (FryskeOpliedingsSkoalle). Voor meer informatie over RSG Simon Vestdijk: https://www.vestdijk.nl/ 

 

Wat bieden wij

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

 • Volop ontwikkelmogelijkheden op een school.
 • Het salaris is conform de cao-VO inschaling in de functie van teamleider, schaal 12.   Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden.  
 • Ontwikkelmogelijkheden binnen een gezellig team.
 • Tijdelijk contract met uitzicht op verlenging.

De teamleider wordt aangesteld voor 0,6 fte tot 0,8 fte. Dit kan aangevuld worden tot 1 fte.

De sluitingsdatum is 19 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 24 juni (eerste ronde) en 26 juni (tweede ronde).

Wanneer je vragen hebt kun je contact leggen met Els de Boer, directeur a.i via edeboer@vestdijk.nl of 06-13172923.

Je sollicitatie kun je sturen naar Erna van der Meer, HR adviseur via evandermeer@ovofn.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: evandermeer@ovofn.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 19-06-2024 binnen zijn.

Solliciteer