Terug naar vacatures

Teammanager gebiedsteam

gemeente Súdwest-Fryslân

Benodigde opleiding: HBOplus 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 02-06-2021

Sluitingsdatum : 22-06-2021

Bevlogen | richtinggevend | resultaatgericht

Wie is gemeente Súdwest-Fryslân?

Deze gemeente met ruim 89.000 inwoners en zes van de elf Friese steden, is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zich richt op de mogelijkheden en krachten van de gemeente en haar inwoners. Met grote vernieuwingsdrang wil de gemeente het verschil maken met de transformatie van het sociale domein: versterken van de kracht van de samenleving, vernieuwen van het aanbod. Ze zetten in op het uitgangspunt: van curatief naar preventief. De laatste jaren is sterk ingezet op de verbetering van (de uitvoering van) diensten en dit werpt zijn vruchten af. Tegelijkertijd blijven er voldoende zaken over die nog beter kunnen en daar wordt actief op gestuurd.

Het concept voor gebiedsteams bij deze gemeente is uniek: de teams werken voor alle leeftijden en op alle leefgebieden. De gebiedsteams vormen de integrale toegang voor alle vragen op het gebied van Jeugd, Wmo en Participatie. In de teams wordt gewerkt vanuit het T-shape profiel: iedere collega kijkt in de breedte naar een situatie en brengt daarnaast zijn eigen specialisme in. Hiermee wordt versnippering voorkomen: één huishouden, één plan, één regisseur.

De gebiedsteams maken onderdeel uit van de keten Sociaal Domein. Deze keten wordt verder gevormd door team Beleid, team Ondersteuning, team Cultuur & Sport en team Administratie & Beheer. Elk van de vier gebiedsteams bestaat uit ongeveer 30 collega’s en wordt aangestuurd door een teammanager. De teammanagers vormen samen met hun manager het MT van de gebiedsteams.

Wegens interne mobiliteit zoeken wij voor gemeente Súdwest-Fryslân twee teammanagers voor de aansturing van gebiedsteam Sneek Noord (19 fte) en Sneek Zuid (21 fte).

Wat ga je doen?

In de functie van teammanager ben je integraal verantwoordelijk voor jouw gebiedsteam; dus voor personeel, budgetten, inhoudelijke zaken, organisatie en processen. Hier ben je het grootste gedeelte van je tijd mee bezig. Naast de dagelijkse aansturing coach en faciliteer je je medewerkers in de uitvoering van hun werk en geeft duidelijk richting vanuit de visie en de transformatie in het Sociaal Domein. Je maakt heldere afspraken, stuurt op resultaten en begeleid je team door veranderingen die gaande zijn. Je hebt een verbindende rol tussen de visie, het beleid en de uitvoering. Verder maak je de verbinding met de andere teams in de keten en lever je een actieve bijdrage aan gebiedsgericht werken. Je bent zichtbaar in het voorliggend veld en stimuleert samenwerking met en tussen organisaties in een gebied. Waar mogelijk werk je zelf ook aan inhoudelijke zaken.

Wie ben jij?

Wij zoeken een bevlogen teammanager die energie haalt uit de ontwikkeling van het team door te faciliteren en te inspireren. Als het proces erom vraagt ben je stevig en in staat tot begrenzen, meestal zet je een duidelijke lijn uit in de juiste richting. Je hebt of ontwikkelt visie op het Sociaal Domein en vertaalt dit naar je dagelijkse aansturing. Je kunt goed samenwerken; je zoekt verbinding en weet draagvlak te bewerkstellingen. Je stimuleert een lerende houding en neemt het team mee in veranderingen, waarbij je voorbeeldgedrag laat zien. Jouw profiel heeft verder de volgende zaken in zich:

 • Een afgeronde hbo-opleiding of universitaire studie
 • Minimaal drie jaar leidinggevende ervaring
 • Kennis van en ervaring met het Sociaal Domein
 • Aantal jaar ervaring in operationele en/of beleidsfunctie is een pre
 • Affiniteit met de gemeente en haar inwoners of de wens deze te leren kennen

Gemeente Súdwest-Fryslân biedt:

 • Een mooie uitdaging in een dynamische organisatie en met een enthousiast team, voor 32 - 36 uur in de week.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een functie ingedeeld in het profiel tactisch leidinggevende II, functieschaal 12, waaraan een salaris is verbonden van minimaal € 4.279,- en maximaal € 5.872,- bruto per maand bij 36 uur per week.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar budget via IKB (17,3%) met uitruilmogelijkheden, ontwikkelmogelijkheden en flexibele werktijden.

Interesse?
Solliciteer dan met je cv en een motivatiebrief vóór 23 juni 2021. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Huib Jacobs (06-50642886) of Wouter Aukes (06-31691807) van TIB & Partners. Solliciteren is uitsluitend mogelijk via de sollicitatiebutton op de website van TIB & Partners.

TIB & Partners is verantwoordelijk voor de werving en selectie voor de functie van teammanager gebiedsteam. Een assessment, een referentiecheck en een geldige VOG maken onderdeel uit van de procedure.

De procedure ziet er als volgt uit:

 • Oriënterende gesprekken met TIB & Partners in week 24 & 25.
 • Eerste gespreksronde met gemeente Súdwest-Fryslân op donderdag 1 juli.
 • Tweede gespreksronde met gemeente Súdwest-Fryslân op dinsdag 6 juli.
 • Assessment in week 28.
 • Arbeidsvoorwaardengesprek in week 29 of 30.

Voor gemeente Súdwest-Fryslân zoekt TIB & Partners ook een manager Ondersteuning Sociaal Domein.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer