GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

(Technisch) Adviseur Informatiemanagement

Veiligheidsregio Fryslân

Benodigde opleiding: HBO

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 19-09-2023

Sluitingsdatum : 03-10-2023

VACATURE

Wil jij meewerken aan grote uitdagingen op het gebied van informatieveiligheid, inrichting van beheersprocessen en het optimaliseren van de visie op ICT? Fijn, dan hebben we jouw hulp nodig als (Technisch) Adviseur Informatiemanagement!

(Technisch) Adviseur Informatiemanagement

Standplaats Leeuwarden - voor 36 uur per week

Wat is Veiligheidsregio Fryslân?

Veiligheidsregio Fryslân (VRF) is verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van alle Friezen. De organisatie bestaat uit vier samenwerkende onderdelen: Brandweer, Crisisbeheersing, GGD en Bedrijfsvoering.

Dit ga je doen

Er liggen de komende jaren uitdagingen op gebied van informatieveiligheid (BIO), de inrichting van beheerprocessen en het continu optimaliseren van de IT-omgeving. Zeker voor Veiligheidsregio Fryslân, waar we te maken hebben met landelijke ontwikkelingen. Hier ga je mee aan de slag.

 • Je vertaalt de wensen van de interne klanten naar werkende oplossingen en zorgt dat deze voldoen aan de BIO en NEN7510-eisen.
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van informatiegestuurd werken en het realiseren van dashboards met o.a. onze BI-tools.
 • Je geeft zelfstandig of samen met de beleidsadviseur advies aan het management.
 • Je volgt actief de trends en ontwikkelingen in je vakgebied en ook gericht op de sectoren Gezondheid (GGD) en Veiligheid.
 • Je ontwikkelt een visie m.b.t. de architectuur en bent eigenaar van een aantal producten binnen de producenten- en dienstcatalogus.
 • Je onderhoudt samen met de beleidsadviseur contacten met de Brandweer en de GGD over (technische) ontwikkelingen.
 • Je bent een goede sparringpartner voor de systeembeheerders, maar bij voorkeur ook voor de servicedesk en functioneel beheer.
 • Je bent actief in landelijke netwerken en vertegenwoordigt hierin de GGD en VRF.
 • Je kunt optreden als projectleider en neemt deel aan projecten.

Jouw team

Je bent verbinder binnen de afdeling en je werkt met alle afdelingen binnen Veiligheidsregio Fryslân samen. Je maakt onderdeel uit van de hechte afdeling informatiemanagement. Met circa 30 collega’s zet je de schouders eronder en boek je resultaten, maar is er ook ruimte voor persoonlijke groei en sociale activiteiten. De afdeling bestaat uit ICT, datamanagement, informatiebeheer en beleid & advies. Je wordt lid van het team beleid & advies daarnaast ben je lid van het privacy- en informatieveiligheidsteam van de afdeling. De mentaliteit is dat de lat altijd hoger gelegd kan worden en dat binnen de afdeling de rollen, taken en processen duidelijk zijn en geolied verlopen.

Dit ben jij

 • ICT en informatiemanagement zijn je passie! Je hebt daarom een technische achtergrond met hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond op het gebied van ICT.
 • Je hebt aantoonbare (technische) kennis en ervaring en minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of technische functie, zoals technisch beheerder of systeembeheerder. Kennis van het zorgdomein en/of veiligheidsdomein is een pré.
 • Je bent goed op de hoogte van de technisch inhoudelijke ontwikkeling van infrastructuur diensten (o.a. cloud/SAAS, netwerken, datacenters, servers, storage, backup, virtualisatie, databases, middleware, werkplekken).
 • Je bent zowel intern als extern een stevige gesprekspartner, die praktisch is ingesteld, van aanpakken weet en beschikt over overtuigingskracht. Je hebt lef en durf: je daagt het management en de organisatie uit om te verbeteren en te innoveren, maar stelt ook grenzen.
 • Je legt gemakkelijk contact binnen en buiten de afdeling en bent in staat deze contacten te onderhouden. Hierbij heb je oog voor de beleving en omgeving van mensen en verwerkt dat in je werkwijze.
 • Je bent resultaatgericht en vasthoudend in het bereiken van resultaten. Belangrijk is dat je je eigen werkzaamheden managet en dat je goed kunt reflecteren op je eigen effectiviteit en kwaliteit van je werk.
 • Je bent bereid om regelmatig naast je reguliere werkzaamheden, buiten kantoortijden, oproepbaar te zijn in een piketfunctie.

Dit bieden we je

 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.544,00 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 9 CAR UWO Veiligheidsregio’s). De hoogte is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit betekent dat je boven op jouw brutosalaris nog 18,63 procent extra inkomen hebt. Je kunt dit laten uitbetalen op de manier die bij jou past en wanneer jij wilt.
 • Je krijgt een piketvergoeding voor de piketfunctie.
 • Een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, flexibele werktijden en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een contract voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Great Place to Work

Veiligheidsregio Fryslân streeft naar een ‘Great Place to Work’ voor alle medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Oog voor interne doorstroom en verwezenlijken van ambities valt daar ook onder. Je kunt rekenen op een warm welkom, een degelijk inwerkproces en de steun en vertrouwen van je collega’s.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Jeroen Westerik, Afdelingshoofd Informatiemanagement, via telefoonnummer 06-55833055.

Interesse?

Je kunt t/m 3 oktober solliciteren via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 16 oktober. Hou je rekening met deze datum?

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Je sollicitatie kun je indienen via de website van : webformulier openen

Solliciteer