Terug naar vacatures

Trainee consulent werk

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Tijdelijk/Parttime 

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 15-07-2021

Sluitingsdatum : 14-08-2021

Ooststellingwerf brengt initiatieven verder’

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden op het gemeentehuis. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Het gebiedsteam zoekt een:

Trainee consulent werk

(onderdeel van het Gebiedsteam sociaal domein)

Voor 32 - 36 uren per week

Jouw werk

Als Trainee consulent werk lever je een bijdrage aan de uitvoering van de Participatiewet. Je krijgt in toenemende mate de verantwoordelijkheid over je eigen caseload.  Je helpt de klant zijn/haar zelfstandigheid & maatschappelijke participatie te vergroten.  Je leert om je kennis van mogelijkheden en regels toe te passen in maatwerk voor de klant.  Dat doe je natuurlijk niet alleen,  bij complexe problematiek zoek je de samenwerking met collega’s.  De doelgroep bestaat uit mensen met diverse achtergronden en met diverse hulpvragen, van begeleiding naar zorg tot direct bemiddelen naar werk. Daarbij is je inlevingsvermogen belangrijk. Je krijgt de kans om je vaardigheden voor motiverende gespreksvoering te vergroten. Je leert steeds meer op systeemniveau te denken.  En de belangrijkste kansen naar werk te ontdekken en daarna te handelen.

Het Gebiedsteam

Het gebiedsteam van de gemeente Ooststellingwerf draagt door haar werk bij aan een mooie, sterke en verbonden samenleving met gelukkige burgers. Wij zijn er voor inwoners die een ondersteunings-vraag hebben op het gebied van wonen, geld, dagbesteding, lichamelijke & psychische gezondheid, opvoeding, zingeving, vrije tijd et cetera. We kijken samen met een inwoner wat de beste oplossing of aanpak is, wat iemand hier zelf in kan doen en wat de mensen om je heen kunnen betekenen. Waar nodig zetten we specialistische hulp in en blijven betrokken.

Wat ga je doen

 • In beeld brengen van de persoonlijke situatie van de klant en de stappen die noodzakelijk zijn om te komen tot participatie en/of werk;
 • Samenwerken met de collega’s gebiedsteammedewerkers (met specialisatie WMO, jeugd enz.) en de accountmanager werkgelegenheid;
 • Opstellen van een trajectplan/plan van aanpak waarin afspraken over de re-integratie zijn vastgelegd;
 • Begeleiden van klanten in het traject naar participatie en/of werk;
 • Inkoop van en regievoering op re-integratietrajecten;
 • Uitvoeren van andere onderdelen van de Participatiewet, bv de taaleis en de tegenprestatie.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO diploma of bent bereid om deze op termijn te halen;
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen;
 • Je hebt een gezond analytisch vermogen;
 • Je wilt leren hoe je mensen kunt motiveren en overtuigingen;
 • Je hebt invoelend vermogen, en bent in staat je waar nodig aan te passen;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Je kunt zowel zakelijk,- als klantgericht handelen;
 • Je vindt het leuk om samen te werken en je bent proactief;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij jou?

Alle kansen om je zelfstandig en creatief te kunnen ontwikkelen in het sociaal domein. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto salaris minimaal € 2.170,- (aanloopschaal 7) en maximaal €4.048,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een fulltime dienstverband. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Wanink, Teamleider Gebiedsteam (0516) 566398 en voor meer  informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Maura Schilperoort, HR-adviseur (0516) 566 231.

Heb je interesse?

Sollicitaties zijn welkom tot en met 14 augustus 2021 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van gemeente Ooststellingwerf via onderstaande sollicitatiebutton.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Yvonne Wanink

y.wanink@ooststellingwerf.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Maura Schilperoort HRM adviseur
0516-566231
m.schilperoort@ooststellingwerf.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.045060@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 14-08-2021 binnen zijn.

Solliciteer