Terug naar vacatures

Trainee Erfgoed en Cultuurhistorie

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 17-02-2021

Sluitingsdatum : 10-03-2021

Wat ga je doen

Heb jij een talent voor het verder brengen van de erfgoedagenda, kun je de doelstellingen naar praktische uitvoerbare plannen brengen en heb je kennis van en hart voor Erfgoed? Ben je daarnaast recentelijk afgestudeerd? Dan zijn we op zoek naar jou! Het cluster Erfgoed, onderdeel van de sector Bouwen, Wonen en Milieu is op zoek naar een Trainee voor 36 uur per week. 

Je werkt samen met collega’s aan de doelstellingen van de Erfgoedagenda. Je werkveld is breed en gericht op diverse taken die te maken hebben met Erfgoed en Cultuurhistorie. Je draagt bij aan concrete projecten zoals de landschapsbiografie, de kerkenvisie en de gemeentelijke monumentenlijst. Je onderzoekt, ondersteunt, organiseert en geeft advies aan collega’s, bestuurders en andere samenwerkingspartijen.

Een belangrijk deel van het werk is gericht op de communicatie naar en participatie van bewoners en eigenaren. Het werken in een politieke context geeft een extra dimensie aan je werk. Als trainee kun je je politieke sensitiviteit (verder) ontwikkelen. Ook krijg je de ruimte om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.


 

Uren per week

Wie ben jij

Je hebt niet langer dan twee jaar geleden een relevante Wo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van Architectuurgeschiedenis of Erfgoedstudies. Je bent communicatief vaardig, een teamplayer en netwerker. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor en de creativiteit om opgaven vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Je bent proactief en kunt zelfstandig werken zodat je de gevraagde resultaten op tijd af hebt. Je hebt een duidelijke motivatie om te werken aan de publieke zaak.
 

Waar ga je werken

Leeuwarden is een gemeente met een rijke historie. Die is zichtbaar in de ruim 1100 rijks- en gemeentelijke monumenten en dertien beschermde stads- en dorpsgezichten met een groot aantal beeldbepalende panden, waaronder de binnenstad en de dorpskernen van Grou, Wergea en Mantgum. Leeuwarden heeft ook een aantrekkelijk landelijk gebied met fraaie oude dorpen, en boerderijen, dijken en waterlopen. Daarnaast heeft de gemeente een rijk archeologisch bodemarchief. In Leeuwarden werken we met de ‘Erfgoedagenda’ toekomstgericht aan het verleden.

Het Team
De functie van trainee Erfgoed en Cultuurhistorie behoort tot de dienst Fysiek Domein. Je wordt geplaatst in het team Advies & Ontwikkeling van de sector Bouwen, Wonen & Milieu. In dit team wordt het beleid ontwikkeld en voorbereid voor de thema’s Afval, Bodem, Bouwen & Wonen, Erfgoed (Monumenten, Cultuurlandschap en Archeologie), Ecologie, Energietransitie & Duurzaamheid en Geluid.

 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris van maximaal €2.685,0 (functieschaal 8, trede 2) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Je krijgt een contract bij de gemeente Leeuwarden voor de duur van twee jaar.

Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. een opleidings- en trainingsprogramma dat in overleg wordt samengesteld. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Tot slot heb je als Trainee een vaste begeleider/coach die jou begeleidt. 


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 10 maart 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagmiddag 19 maart. 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Katja Horeman (teamleider) via 058-7512107 en katja.horeman@leeuwarden.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan mag je contact opnemen met Mandy Wietses of een van haar collega’s van de afdeling Werving & Selectie van de gemeente Leeuwarden, te bereiken op 058-233 6164 en/of wervingenselectie@leeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 


Solliciteer direct