WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Trainee RIEC Noord

Gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 31-05-2024

Sluitingsdatum : 14-06-2024

Wat ga je doen

Gemeentes spelen een belangrijke rol in het voorkomen en bestrijden van ondermijning. Daarom start het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum Noord-Nederland (RIEC NN) per september 2023 een Ondermijningsacademie. Per jaar zullen drie pas afgestudeerde HBO/WO-studenten een traineeship volgen om de gemeentelijke aanpak van ondermijning te versterken.

Wat ga je doen?

  • Je komt een jaar in dienst bij het RIEC NN.
  • Je werkt twee keer een half jaar bij de afdeling openbare orde en veiligheid van twee verschillende
  • gemeentes.
  • Je werkzaamheden zijn gerelateerd aan ondermijning, je zet bijvoorbeeld een controle op of je doet een open bronnen onderzoek naar een bedrijf waar signalen over binnenkomen.
  • Je volgt een dag in de week een opleidingsprogramma over ondermijning en de aanpak ervan bij het RIEC NN.
  • Je gaat op werkbezoek bij netwerkpartners (zoals politie, OM, FIOD, Belastingdienst en provincie).

Uren per week

Wie ben jij

Je bent in het bezit van een afgeronde, relevante Hbo- of Wo-opleiding en hebt affiniteit met diverse vraagstukken rondom ondermijning. Je bent enthousiast en leergierig en je vindt het leuk om kennis te maken met diverse partners in het werkveld.

Waar ga je werken

Wij moeten voorkomen dat de onderwereld verstrengeld raakt met de bovenwereld. Dat kan geen enkele overheidspartner alleen. Daarom bestaat er al tien jaar een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, openbaar bestuur en andere partners. Een georganiseerde overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Die samenwerking vindt plaats binnen het zogenaamde RIEC-LIEC verband. Landelijk zijn er tien Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC's) en één Landelijk Informatie en Expertise Centrum (LIEC).

Het RIEC Noord-Nederland ondersteunt bij het effectief bestrijden van ondermijnende criminaliteit in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Door het combineren van informatie van verschillende partners krijgen we optimaal zicht op de problematiek. We bieden niet alleen inzicht in, maar adviseren ook over de meest effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit. We stellen informatieproducten op, geven voorlichting, bieden begeleiding bij de concrete aanpak van casuïstiek en doen onderzoek naar ondermijnende fenomenen.

Wat bieden wij

Wij bieden een interessant en dynamisch traineeship waarin jij de ruimte krijgt om je te ontwikkelen tot professional. Wij bieden een traineeship voor de duur van één jaar.

Wij bieden een salaris van €3.014,- bruto op basis van 36 uur per week. (salarisschaal 8 trede 0, cao Gemeenten 1-1-2024) Dit salaris is niet onderhandelbaar.


Belangstelling

Heb je interesse? Solliciteren kan tot en met 14 juni 2024.

Deze vacature staat tegelijkertijd zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers een voorrangspositie.

Voor vragen over de inhoud van het traineeship kun je contact opnemen met Jan Kornelis Dijkstra, bereikbaar via 06-25677811 of via traineeship@riecnoord.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mandy Wietses, Corporate Recruiter, via 06-50050485 of via mandy.wietses@leeuwarden.nl.


Solliciteer direct