Terug naar vacatures

Vakspecialist Wegen

gemeente Ooststellingwerf

Benodigde opleiding: HBO 

Dienstverband: Vast/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 13-07-2021

Sluitingsdatum : 05-09-2021

‘ Ooststellingwerf brengt initiatieven verder’

Ooststellingwerf is een groene gemeente met evenveel inwoners als hectares oppervlakte: 25.000. Ooststellingwervers zijn van oudsher echte doeners. Nuchtere mensen die niet te lang praten, maar vooral de handen uit de mouwen steken. Die mentaliteit is ook terug te vinden binnen de organisatie. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Met lef en passie werken we aan duurzame en toekomstbestendige projecten. Vertrouwen in de kracht van medewerkers én inwoners is de basis onder het (samen)werken. Zo wordt hier dagelijks gewerkt aan het verbeteren van het woon-, werk-, en leefklimaat in deze dynamische gemeente, vooral door gewoon te doen.

Bij de afdeling Openbare Ruimte staat de gemeentelijke dienstverlening aan de inwoners en bedrijven in de gemeente Ooststellingwerf centraal. De afdeling Openbare Ruimte bestaat uit twee teams en zorgt voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en alles wat daarmee samenhangt.

Voor het team (Water)wegen, Grondstoffen en Service zijn wij op zoek naar een:

Vakspecialist Wegen

Voor 36 uur per week


Kerntaken van het team zijn het beheer en onderhoud van de openbare ruimte op het gebied van riolering en water, afval, wegen (incl. gladheidbestrijding) en bruggen, verkeer en vervoer, verkeersvoorzieningen en openbare verlichting. Het onderhouden  van het materieel zoals voertuigen en gereedschappen. Voorbereiding, toezicht- en directievoering van nieuwe aanleg en onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden.

Als adviseur Openbare Ruimte verwachten we van jou

 • Je verricht diverse werkzaamheden gericht op het beheer van de openbare ruimte, o.a. verhardingen (wegen, voet- en fietspaden), wegmeubilair en belijning, bewegwijzering en straatnaamborden, straatreiniging en gladheidbestrijding.
 • Je maakt deel uit van werkgroepen en projecten en je  vertegenwoordigt het team hierin.
 • Je beoordeelt en toetst  plannen en initiatieven.
 • Je adviseert het College van B&W en de Raad over het beheer van de openbare ruimte.
 • Je fungeert  als aanspreekpunt en gesprekspartner voor burgers, Plaatselijke Belangen, (nuts)bedrijven en overheidsinstanties over zaken van uiteenlopende aard.
 • Je voert werkzaamheden uit voor de Planning & Control-cyclus.
 • Je draait mee in de consignatiedienst.

Wat moet je kunnen

 • Je beschikt over een passende afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur een civieltechnische opleiding aangevuld met vaktechnische kennis en relevante kennis van wet- en regelgeving).
 • Je hebt kennis en ervaring van integraal beheer van de openbare ruimte en je bent bekend met de beheersystematiek.
 • Je hebt affiniteit met het vakgebied en je bent politiek sensitief.
 • Je neemt tijdig initiatief, bent wendbaar, resultaatgericht en kunt goed samenwerken.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie.
 • Je hebt een praktische en oplossingsgerichte manier van werken en staat voor kwaliteit.
 • Digitale vaardigheid is een pré.

Wat bieden wij jou
Wij bieden je een uitdagende zelfstandige baan in teamverband. De waarden durven, doen, samen, duurzaam, lef, vertrouwen en bevlogen stralen we uit en verwachten we ook van jou.
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.048,- (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%.


Wil je meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Sikkens, teamleider, 
tel: 06-
51 783 656 of Gert Jan Warrink, teamlid 0516-566 395 of Jelle de Vos, teamlid  06-51 783 551 en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met Hillie Kroes, HR-adviseur tel: 06-21 546 890.


Heb je interesse
Sollicitatie zijn welkom tot en met 5 september  2021 en kun je richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, via de sollicitatiebutton op deze website.


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.045005@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 05-09-2021 binnen zijn.

Solliciteer