Terug naar vacatures

Vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten

gemeente Noardeast-Fryslan

Benodigde opleiding: MBOplus 

Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 

Aantal uren per week: 36

Gepubliceerd op : 02-07-2021

Sluitingsdatum : 10-08-2021

Vacaturenummer: NF 2021-46

Voor de Gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zijn wij op zoek naar:

Werknaam functie: 

VERGUNNINGVERLENER APV en Bijzondere Wetten

Afdeling:

Fergunningferliening, Tafersjoch en Hanthavenjen (FTH)

Team:

Fergunningferliening

Dienstverband:

36 uren per week, tijdelijk voor 1 jaar, met de mogelijkheid op een vast contract

      

Noardeast-Fryslân en Dantumadiel, gemeentes met karakter          

Gastvrijheid, zorg voor elkaar, openheid en trots. Daar staan wij voor. Het liefst doen wij de dingen samen en persoonlijk. We zijn niet van de woorden maar van het doen. Echte vakmensen en doorzetters. Trots op onze Fryske taal en cultuur. Wij leggen als overheidsorganisatie de lat hoog als het gaat om betrouwbaarheid, integriteit en professionaliteit.

Op dit moment zijn we op zoek naar jou (m/v) om ons te versterken als:


                   Vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten

36 uren en een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op vast

Afdeling en team

Als Vergunningverlener APV werk je binnen de afdeling Fergunningferliening, Tafersjoch en Hanthavenjen (FTH). FTH is een specialistische afdeling met een backoffice rol. De afdeling verzorgt de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving van de (publiekrechtelijke) regelgeving in de fysieke leefomgeving (omgevingsrecht). Het gaat hierbij om taken op het gebied van o.a. Wabo, APV, D&H wetgeving (nu Alcoholwet) en bijzondere wetten, toezicht publieke ruimte, parkeertoezicht.

De afdeling is verdeeld in twee teams, te weten Fergunningferliening en Tafersjoch en Hanthavenjen (dit zijn twee deelteams). Het team Fergunningferliening zorgt voor het  afhandelen van vergunningaanvragen, toestemmingen, het toetsen en accepteren van meldingen en het verstrekken van ontheffingen voor de fysieke leefomgeving. Daarnaast levert het team ondersteuning aan de andere teams van de afdeling, waaronder het verstrekken van milieu specialistische adviezen.

Als APV vergunningverlener werk je samen met 4 collega’s. Samen vervullen jullie, in samenwerking met de evenementen coördinator een (interne en externe) adviserende, ondersteunende en uitvoerende rol op het terrein van vergunningen die plaatsvinden in het kader van de Openbare Orde en Veiligheid.

Jouw werkzaamheden

Als vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten zorg jij er voor dat het gehele proces van vergunningverlening op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening en Bijzondere Wetten snel en juist verloopt. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren, beoordelen en afgeven van vergunningen op het gebied van de APV, evenementen, Alcoholwet en overige Bijzondere Wetten.  De ene keer vergun je een groot evenement, de andere keer ga je aan de slag met een vergunning voor een nieuw café in onze mooie gemeentes.

  • Je beoordeelt en behandelt de vergunningaanvragen in het kader van de APV en bijzondere wetten;
  • Je beoordeelt en behandelt de vergunningaanvragen in het kader van de Alcoholwet en de wet BIBOB;
  • Je draagt zorg voor de noodzakelijke afstemming en communicatie met de betrokken partijen binnen en buiten de organisatie (bijvoorbeeld GHOR, politie, handhaving)
  • Je adviseert over de (on)mogelijkheden betreffende vergunningverlening;
  • Je signaleert mogelijke verbeteringen met betrekking tot vakinhoudelijke ontwikkelingen.
  • Je zorgt dat je op de hoogte bent en blijft van de actuele wet- en regelgeving.

Je profiel

Je beschikt over minimaal een afgeronde Mbo opleiding en hebt een opleiding in relevante richting. Je hebt ervaring met bovengenoemde werkzaamheden en kennis van de wet- en regelgeving van de APV en Bijzondere Wetten. Je weegt gegevens en mogelijke belangen tegen elkaar af en komt tot een realistische beoordeling binnen de wettelijke kaders. Daarbij heb je oog voor precedentwerking en kun je omgaan met druk bij conflicterende belangen. Je voelt je verantwoordelijk voor het proces en werkt klantgericht en nauwkeurig. Verder heb je een positieve houding ten opzichte van het Fries.

Ons aanbod 

Inschaling vindt, afhankelijk van opleiding en ervaring, plaats in plaats in aanloopschaal 7 of functieschaal 8 met een minimum van € 2.170,- en een maximum van € 3.591,-  bruto per maand (bij 1.0 fte). Verder bieden wij goede, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Individueel Keuzebudget. De functie is ingedeeld in HR21 profiel medewerker beleidsuitvoering III.

Wil je solliciteren?

Stuur dan, uiterlijk 10 augustus 2021 je sollicitatie aan gemeente Noardeast-Fryslân, t.a.v. team P&O via de applicatie Werken in Friesland. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer dat je linksboven vindt. De sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 33.

Voor meer informatie kun je van 2 t/m 10 augustus contact opnemen met Jan Bil, teamleider Fergunningferliening tel. 0519-29 88 88 of per e-mail: j.bil@noardeast-fryslan.nl . Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je mailen naar APV_bijzonderewetten@noardeast-fryslan.nl. Je wordt dan door een van je mogelijke toekomstige collega’s teruggemaild. Laat je je telefoonnummer achter, dan word je terug gebeld. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annalies Vriesinga, P&O-adviseur op tel. 0519-29 88 88 of per e-mail a.vriesinga@noardeast-fryslan.nl .

Voor de aanstelling in deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Jan Bil Teamleider Vergunningverlening
0519298888
j.bil@noardeast-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annalies Vriesinga P&O-adviseur
0519298888
a.vriesinga@noardeast-fryslan.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.044884@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 10-08-2021 binnen zijn.

Solliciteer