Terug naar vacatures

WABO vergunningverlener (tijdelijk)

gemeente Leeuwarden

Gepubliceerd op : 21-06-2021

Sluitingsdatum : 01-10-2021

Wat ga je doen

Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een tijdelijke WABO Vergunningverlener Bouw voor 36 uur per week. Het betreft een functie tot 1 januari 2022.

Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie. En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan!

Als WABO vergunningverlener behandel je (aan)vragen en meldingen ingevolge de WABO.
Je verstrekt informatie over de activiteiten op grond van de wettelijke regelgeving en het gemeentelijk beleid. Binnen het team ben je op dat gebied ook een vraagbaak. Je behandelt zelfstandig
omgevingsvergunningaanvragen (deelactiviteit bouwen, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, uitweg, reclame). Je toetst bouwplannen op ontvankelijkheid, legt plannen voor aan de welstandscommissie, toetst aan het bestemmingsplan en aan het Bouwbesluit. Daarnaast handel je sloop- en asbestmeldingen en sloopvergunningen af.

Uren per week

36

Wie ben jij

Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze klanten, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent resultaatgericht en dienstverlenend omdat je altijd rekening houdt met individuele en collectieve belangen van onze klanten en met de bestaande wet- en regelgeving. Daarnaast ben je nauwkeurig in je werk en kun je goed presteren onder druk.

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Vakinhoudelijke opleiding (richting bouwkunde);
  • Ervaring met vergunningverlening, het afhandelen van (sloop) meldingen en sloopvergunningen en het toetsen van bouwplannen aan het bouwbesluit en het bestemmingsplan;
  • Ervaring met het werken met Suite4Omgevingsdiensten (Key2-Vergunningen, key2-Activiteiten);
  • Het kunnen overleggen van een rapportage kwaliteitscriteria VTH heeft de voorkeur;
  • Affiniteit met digitaal werken.

Waar ga je werken

In een dynamische omgeving maakt de afdeling Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor, niet meer en niet minder: dat iedereen mee kan doen. De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Het team 
Je wordt onderdeel van ons team Vergunningen en Leefomgeving. Alle (aan)vragen over de fysieke leefomgeving worden door ons afgehandeld. Ons team bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. Wij zijn een hecht team, successen vieren we samen en wanneer iemand hulp nodig heeft, staan we voor elkaar klaar. Samen zorgen wij ervoor dat er veel werk verzet wordt. Een goede dienstverlening richting onze klanten is prioriteit. Binnen het team vinden primair de contacten met de vergunning aanvragers plaats en de regie op het vergunningenproces. Er worden (aan)vragen afgehandeld vanuit het principe “wat snel kan, moet ook snel". Het team Vergunningen & Leefomgeving verzorgt de uitvoering van (aan)vragen op het gebied van de omgevingsvergunning (WABO) en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
 

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.048,- (functieschaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een tijdelijke functie tot 1 januari 2022.

Er zijn verschillende contractvormen mogelijk voor deze positie. Een detacheringsovereenkomst of een ZZP overeenkomst via de inhuurdesk van de gemeente Leeuwarden met een maximum tarief van 70€ ex. btw, detachering vanuit een andere gemeente of een contract voor bepaalde tijd bij de gemeente Leeuwarden. Afhankelijk van de ontwikkelingen later dit jaar, is er een mogelijkheid tot een kortdurende verlenging van de overeenkomst.


Belangstelling

Herken jij je in het gewenste profiel en wil je ons team graag komen versterken? Reageer dan via de sollicitatielink of stuur een mail naar wervingenselectie@leeuwarden.nl indien je nog vragen hebt.
Zolang deze vacature nog gepubliceerd staat op werkenbijleeuwarden.nl, zijn wij nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat en is het nog mogelijk om te reageren.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kan je contact opnemen met Christel Meppelink, procesregisseur van het team Vergunningen & Leefomgeving, bereikbaar op  058 233 8209.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, bereikbaar op 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie n.a.v. deze vacature is gewenst.


Solliciteer direct