Terug naar stages

Stagiair CMD of Communicatie

Benodigde opleiding: HBO 

Gepubliceerd op : 15-04-2019

Sluitingsdatum : 05-05-2019

Gezocht: Stagiair communicatie of CMD voor de periode van 3 tot 6 maanden.

Werken bij de gemeente saai? Bij de gemeente Harlingen is het nooit saai! Met onze ligging aan het Werelderfgoed de Waddenzee, de rijke cultuurhistorie, het bijzondere nautische verleden en met de stad Harlingen als enige zeehavenstad van Friesland, heeft onze gemeente vele verhalen te vertellen. Geen dag bij ons is hetzelfde en dat willen we je graag laten zien. Heb je nu al geen twijfel meer, solliciteer dan direct. En anders lees je even door en dan zien we graag alsnog je sollicitatie tegemoet ;).

Stage lopen bij de gemeente Harlingen
Vanaf september 2019 bieden wij een derdejaars student communicatie of student CMD de mogelijkheid om bij ons stage te lopen. Tijdens deze stage voeren we een soort van co-ouderschap. Je wordt namelijk niet alleen begeleid door de communicatieadviseur, maar ook door de teamleider van ons klantcontactcentrum. Dat heeft alles te maken met de fase waarin we ons bevinden. De afgelopen anderhalf jaar hebben we grote stappen gezet in het herpositioneren van onze gemeentelijke organisatie, sterker nog- daar zitten we nog midden in. Herpositioneren betekent nogal wat. Want waar sta je als gemeente en waar wil je naar toe en zijn de middelen die je nu inzet om je doelgroepen te bereiken nog wel de juiste en vertel je wel het juiste verhaal? Wij zoeken een stagiair die ons gaat helpen met het vertellen van het vernieuwde verhaal van de gemeente Harlingen.

Wat ga je precies doen?
De hoofdtaak van je stage wordt het helpen bij de ontwikkeling van onze nieuwe website. Je wordt onderdeel van het kernteam waar de coördinatie van de nieuwe website ligt. Je helpt ons met het ophalen van de juiste informatie en je zorgt er mede voor dat alles er straks ‘gelikt’ uitziet.  Maar! We willen ook graag dat je ons helpt bij het ontwikkelen en creëren van aantrekkelijke content voor onze voorlichting- en wervingscampagnes. Denk daarbij aan filmpjes, misschien wel animaties of vlogs?
Voorbeelden daarbij zijn bijvoorbeeld campagnes rondom duurzaamheid, zorg en welzijn, sport en cultuur- maar ook arbeidsmarktcommunicatie.

Wie ben jij?
Jij staat met beide voeten aan de grond, zelfs bij windkracht 7. Je ziet er naar uit om stage te lopen, ervaring op te doen bij een gemeentelijke organisatie. Jij bent bekend met termen zoals storytelling, doelgroepcommunicatie en kent het verschil tussen bewustwording en beïnvloeding. Wij snappen waarom jij voor jouw opleiding hebt gekozen, want dat is terug te zien in het werk dat jij levert en het enthousiasme waar dat mee gepaard gaat.

Wij bieden jou
Een stageplek bij de leukste gemeente van Friesland (misschien wel Nederland)- dat durven we gewoon hardop te denken en te zeggen (sorry andere gemeenten- het is gewoon écht zo!).  Je wordt professioneel begeleid, werkt in een omgeving waar we heel blij met jou zijn als stagiair. Je gaat actief aan de slag, zult veel leren van campagneontwikkeling tot bestuurlijke processen. We bieden jou een kickstart om verder te groeien als communicatieprofessional. Niet geheel onbelangrijk voor jou als student, je ontvangt ook nog eens een stagevergoeding! Maar laten we eerlijk zijn- we geven je zoveel meer, dan alleen dat! Dus waar wacht je nog op! Solliciteer gewoon- dan spreken we elkaar misschien snel.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief, video, animatie of wat dan ook vóór maandag 6 mei 2019. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen selecteren we een aantal kandidaten voor een persoonlijk gesprek. De gesprekken staan gepland op maandag 20 mei 2019. Daarna hakken we de knoop door en kun jij (of misschien toch een ander) in september bij ons stagelopen.Online solliciteren?

Heb je interesse in deze stage? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.029775@werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze stage te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 05-05-2019 binnen zijn.

Solliciteer