GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Week van de Uitwisseling door deelnemers bekroond met een 8,5!

Op een zonovergoten dag in juni, hebben we bij Rijkswaterstaat in Leeuwarden de Week van de Uitwisseling 2023 geëvalueerd. Dit deden we samen met enthousiaste organisatoren van 16 deelnemende organisaties. Onder het genot van een heerlijk broodje, werden de verschillende programma’s besproken en ervaringen gedeeld.

Cijfers op een rijtje

In 2023 deden er 57 organisaties mee. 746 medewerkers hebben zich aangemeld voor een Uitwisselingsdag naar keuze.

Deelnemers gaven gemiddeld een 8,5

We hebben dit jaar als projectteam voor het eerst een enquête verstuurd naar alle deelnemers. 51 organisaties werden beoordeeld door 302 deelnemers. Gemiddeld gaven zij een 8,5 voor hun Uitwisselingsdag. Een flinke opsteker voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt!

Waarom doen organisaties mee?

Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, maar de belangrijkste zijn:

 • Zichtbaarder worden in Noord Nederland.
  Kennisuitwisseling tussen medewerkers.
  De Week van de Uitwisseling wordt als een geweldig initiatief gezien.
  De organisatie profileren als aantrekkelijke werkgever.

Leuk om te vermelden dat de Uitwisselingsdag bij een aantal organisaties heeft geleid tot vervolggesprekken met potentiële werknemers.

Aandachtspunten voor 2024

 • Medewerkers van deelnemende organisaties zijn soms niet (of te laat) op de hoogte en missen hierdoor de startdatum om in te schrijven. Een aantal organisaties is dan al “volgeboekt”. Meer aandacht voor interne promotie.
 • Maak potentiële gasten enthousiast door een wervende webtekst en door promotie op eigen social media-kanalen.
 • Duidelijker uitvragen wat de gasten verwachten van de Uitwisselingsdag, om teleurstellingen te voorkomen.
 • Evaluatie voor deelnemers in 2024 samen met organisaties afstemmen om geen dubbele dingen te doen.
 • Opnieuw veel last minute-afzeggingen en deelnemers die zonder af te zeggen niet komen opdagen. Hoe kunnen we dit aanpakken?
 • Er waren dit jaar nog 877 plekken beschikbaar (van de 1623). Voor de komende editie gaan we onderzoeken of we deze plekken op kunnen vullen met studenten of werkzoekenden.

Samenwerking

De Week van de Uitwisseling is een initiatief van Werken in Friesland. Sinds een aantal jaren, organiseren we het samen met Samenwerking Rijk Noord en Noorderlink.

Save the date!

In 2024 organiseren we de Week van de Uitwisseling van 3 tot en met 7 juni. Zet het alvast in je agenda!