GESLOTEN IN WEKEN 31 EN 32

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 28 juli (vanaf 12.00 uur) tot en met 13 augustus. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacature- of DAS-systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 14 augustus weer in behandeling genomen.

Week van de Uitwisseling – Succesverhaal vanuit Súdwest-Fryslân!

Na 23 jaar Rabobank en drie fusies was de zoveelste reorganisatie in zicht. Ik kon blijven. Maar wat wilde ik zelf eigenlijk? Ik wilde het wel eens over een andere boeg gooien. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Communicatie is weliswaar mijn vak. Maar welke organisatie past bij mij? De afgelopen jaren had ik bij Rabobank een karrevracht aan opleidingen gedaan. Rabobank als enige organisatie op je CV staat niet echt dynamisch. En binnenkomen bij de overheid bleek een uitdaging, ik merkte dat er nog vaak gevraagd werd naar mensen mét overheidservaring. Dat bleek echt een issue bij het oriënteren. Werk aan de winkel dus!

Gevoel als raadgever

En toen kwam de oproep voor de Week van de Uitwisseling. Ik dacht meteen, dat is een kans! En die moet ik met beide handen aangrijpen. Je weet nooit waar het toe leidt. Ik werd hartelijk ontvangen in het Bestjoershûs van de gemeente Súdwest-Fryslân. Er waren tientallen belangstellenden aanwezig, waarvan acht collega’s van Rabobank.

We hadden ons ingeschreven voor diverse organisatieonderdelen. Teammanager Communicatie Dirkje de Vries had speciaal voor mij voor een afwisselend programma gezorgd. Van zeer betrokken mensen kreeg ik een kijkje in de keuken van alle facetten van communicatie bij de gemeente. Een leuke, afwisselende en leerzame dag! Met een warm gevoel verliet ik die dag het gemeentekantoor in Sneek. Eind november kreeg ik het bevestigende bericht van Rabobank dat ik de organisatie echt ging verlaten. Dat voelde best even gek.

Als snel ging bij mij de knop om en wilde ik me richten op: en hoe nu verder? Wie of wat heb ik nodig om weer aan de slag te kunnen? En ik dacht even terug aan die warme ontvangst in juni 2018. Een berichtje was snel gestuurd. En ja, er was toevallig net een collega die binnenkort met zwangerschapsverlof ging. Of ik wilde komen praten over tijdelijke vervanging?! Nou daar had ik wel oren naar. Een afspraak was snel gemaakt!

Nieuw perspectief

Toeval bestaat niet. Dit moest gewoon zo zijn. Dus ja, wat de Week van de Uitwisseling mij, behalve een leuke en leerzame dag, heeft gebracht? Het is een heel rijtje!

  1. een (tijdelijke) baan
  2. leuke nieuwe collega’s
  3. nieuw perspectief
  4. kans om ervaring op te doen in een branche waar ik geen ervaring in had

Ik tel mijn zegeningen elke dag. Hopelijk blijven de gemeente Súdwest-Fryslân en ik nog wat langer vrienden.

Wendelin Wielenga
Communicatie ai
Gemeente Súdwest-Fryslân