Deelnemers overzicht

gemeente Schiermonnikoog

Werken op Schiermonnikoog 

Werken op Schiermonnikoog is werken op het “mooiste plekje van Nederland”. De gemeente Schiermonnikoog is Waddeneiland en Nationaal Park en is daarom bijzonder. Ongeveer 950 bewoners zorgen voor een actief verenigingsleven, organiseren vele activiteiten voor elkaar én voor de 300.000 vakantiegangers, die ons eiland jaarlijks bezoeken.

Schiermonnikoog is de mooiste gemeente van Nederland en ook de kleinste. De 25 medewerkers zijn zeer gedreven om met z’n allen de gemeentelijke dienstverlening op het eiland te bieden. Dicht bij de burger en politiek werken we hard om dezelfde taken uit te voeren als grotere gemeenten aan de wal. Hierbij hebben we ondersteuning van andere organisaties, zoals collega-waddeneilanden, de gemeente Dongeradeel, de milieu adviesdienst en natuurmonumenten.

Korte lijnen zijn hier echt kort. Medewerkers hebben een brede verantwoordelijkheid en staan in nauw contact met burgers, bedrijven en onze partners. Het voeren van regie, een generalistische instelling, samenwerken, efficiënt werken en een open houding zijn wezenlijke eigenschappen.