WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten van 16 tot en met 25 augustus. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92. Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 26 augustus weer in behandeling genomen.

Deelnemers overzicht

Hûs en Hiem

De bouwkunstige schoonheid van Fryslân bevorderen. Dat is wat de professionele adviseurs van Hûs en Hiem sinds 1925 drijft. Tegenwoordig leveren wij aan 17 van de 18 Friese gemeenten onafhankelijk en deskundig advies over ruimtelijke kwaliteit.

Samenwerkingsverband

Hûs en Hiem is een samenwerkingsverband van de Friese gemeenten. In opdracht van de gemeenten vervult de Centrale Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit van Hûs en Hiem de wettelijke adviestaak om als onafhankelijke, deskundige commissie advies uit te brengen over aanvragen voor een omgevingsvergunning. Op jaarbasis worden circa 7500 adviezen verstrekt op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en monumentenzorg. Er zijn 17 lokale subcommissies, die in het gemeentehuis van de aangesloten gemeenten zitting houden en die onder mandaat van de Centrale Adviescommissie het merendeel van de adviezen verstrekken. Deze subcommissies worden bemenst door de adviseurs van Hûs en Hiem (architecten en erfgoedspecialisten).

Ruimte voor vernieuwende ideeën

De adviezen van Hûs en Hiem beslaan een breed spectrum van de ruimtelijke kwaliteit van Fryslân. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar het behoud en versterking van de bestaande kwaliteiten maar ook naar het creëren van ruimte voor vernieuwende ideeën. Het bureau van Hûs en Hiem bestaat uit 12 vaste medewerkers (10 FTE). Daarnaast beschikt de organisatie over een netwerk van circa 25 externe commissieleden met verschillende specialismen. Het bureau is gevestigd in een monumentaal pand aan de rand van de Leeuwarder binnenstad.

Vacatures

Adviseur Omgevingskwaliteit in Fryslân