WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 december (vanaf 12.00 uur) tot 2 januari. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch niet bereikbaar en worden mails niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 2 januari weer in behandeling genomen.

Deelnemers overzicht

Provincie Fryslân

Werken bij de Provincie Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een uitgesproken organisatie. Met als hoofddoel: samen werken aan een mooi en sterk Fryslân. Samen met ruim 750 collega’s werk je mee aan het bouwen van een mooie woon-, werk- en leefomgeving. De provincie zorgt er onder andere voor dat onze wegen begaanbaar blijven en dat we kunnen genieten van de Fryske natuur. Ook geven we ondernemers kansen en zorgen we ervoor dat de Fryske identiteit en cultuur behouden blijven. Hiermee wordt ook de fryske eigenheid bedoeld: Neem bijvoorbeeld de grote infraproject als De Centrale As, Leeuwarden Vrij-Baan, N31 Harlingen, Knooppunt Joure en andere Friese wegen projecten. Hierbij besteedden we niet alleen aandacht aan de weg maar investeerden we ook in de omwonenden en de omgeving van het project. De Fryske eigenheid was ook te herkennen in LF2018 dat een feest van en voor de Friese mienskip was.

Samen werken aan een mooi en sterk Fryslân

Samen met gemeenten en andere partners pakken we maatschappelijke vraagstukken aan en werken we met hart en ziel voor Fryslân. Het doel van onze organisatie is om de Friese inwoners op de eerste plaats te hebben. Dit houdt concreet in dat we bij het bedenken van beleid, het belang van de Friese mienskip altijd in gedachten houden. Oftewel: mienskip op 1.  In onze organisatie maken we beleid, afgestemd op de plannen die het college van Gedeputeerde Staten maakt. Daarna voeren wij het uit. Meestal door ons zelf, maar vaak ook in samenwerking met andere overheden of maatschappelijke organisaties. Bij maatschappelijke vraagstukken valt te denken aan vraagstukken omtrent infrastructuur, economie, cultuur of natuur. De provincie Fryslân werkt opgavengestuurd. Op deze manier kunnen we flexibel inspelen op vraagstukken die ontstaan bij inwoners. In de praktijk betekent dit dat veel medewerkers vanuit een pool op verschillende projecten en programma’s wordt ingezet, passend bij de maatschappelijke vraagstukken en hun ambities en kennis.

Provincie Fryslân als werkgever

Als werkgever bij de provincie is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling! Zo heb je de mogelijkheid opleidingen en cursussen te volgen om je verder te ontwikkelen binnen de provincie. Deze worden door ons aangeboden maar je kunt ook zelf een opleiding of cursus buiten de organisatie uitkiezen en volgen. Hiervoor kun je in de periode 2018-2022 gebruik maken van een persoonlijk ontwikkelbudget. Verder heb je de kans om mee te denken in hoe de organisatie zichzelf kan verbeteren.

Jouw werkomgeving

Je werkt in het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt te Leeuwarden. Naast het provinciehuis werken er ook veel collega’s in de buitendienst of op projectbureaus. In het provinciehuis heb je een werkplek vol historie gecombineerd met modern ontwerp. Je hebt hier flexibele werkplekken en diverse vergadermogelijkheden. Ook zijn er projectruimtes beschikbaar voor creatieve werkvormen en scrumsessies. Uiteraard zorgen we ervoor, indien passend bij je werkzaamheden, dat je beschikt over een laptop en smartphone zodat je flexibel bent in waar, hoe en wanneer je werkt. Een goede sfeer en collegialiteit staan voorop! Naast een goede sfeer voor de collega’s vinden we het ook belangrijk om gastvrij te zijn voor bezoekers. Zo is het provinciehuis open voor gasten en geven (oud) collega’s bezoekers elke vrijdag een rondleiding door het provinciehuis. Wij ontvangen gasten graag in onze publiekshal met een heerlijk bakje koffie. We spreken elkaar onderling aan met je en jij en werken graag multidisciplinair samen, zowel binnen als buiten het provinciehuis, om tot goede en creatieve ideeën en oplossingen te komen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Naast dat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat, betekent werken bij de provincie werken onder goede arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris ontvang je een persoonlijk ontwikkelbudget en een individueel keuzebudget. Met dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld voordelig een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen, lidmaatschappen van vakbonden, bedrijfsfitness betalen en extra verlof kopen. Als provincie staan wij voor duurzaamheid. Zo is ons gebouw duurzaam. En we vergoeden groen vervoer volledig. Kom je met de trein, bus, fiets of elektrische auto? Dan krijg je een reiskostenvergoeding. Maar dat is nog niet alles, bij de provincie worden ook veel sportieve activiteiten georganiseerd en is er aandacht voor vitaliteit en ontspanning. Er zijn diverse vakantiehuizen op de Waddeneilanden die je kunt huren en de personeelsvereniging organiseert creatieve en culturele activiteiten.

 

Vacatures

Vergunningverlener natuurtaken (36 uur)

Adviseur Landbouw en Gebiedsontwikkeling (32-36 uur)

Adviseur grondwater (32-36 uur)

Beleidsadviseur VTH (32-36 uur)

Projectleider funderingsaanpak Veenweide (32-36 uur)