Terug naar vacatures

Juridisch medewerker

Gepubliceerd op : 10-05-2022

Sluitingsdatum : 29-05-2022

Wat ga je doen

Voor de Strategische Staf van de sector Gebieden, Economie en Bedrijfsvoering (GEB) van de gemeente Leeuwarden zijn wij op zoek naar een juridisch medewerker voor 32-36 uur per week, inzetbaar op het brede werkterrein van het Fysiek Domein.   

De sector GEB is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling en ruimtelijk- economische ontwikkeling van de gemeente Leeuwarden. GEB geeft de strategie en het beleid vorm en is nauw betrokken bij de uitvoering daarvan. Binnen GEB is het cluster Strategische Staf en Juristen bezig met de bestuurlijke en juridische advisering van directie en college in de breedte van het gehele fysieke domein.

Je adviseert over juridische vraagstukken en werkt mee aan juridisch producten op het gebied van o.a. bestuursrecht, privaatrecht en aanbestedingsrecht binnen het Fysieke Domein. Privacy, openbaarheid van bestuur en juridische kwaliteitszorg zijn onderwerpen die in je dagelijkse werk terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van beschikkingen, overeenkomsten, verweerschriften bij bezwaar en beroep, pleitnota’s en bekendmakingen. Je zult daarbij vaak de samenwerking zoeken met de collega’s in de vaksectoren. Je voert je werkzaamheden uit onder dagelijkse collegiale aansturing en coaching van de twee stafjuristen.

Uren per week

Minimaal: 32
Maximaal: 36

Wie ben jij

  • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op minimaal HBO niveau;
  • Je hebt ervaring met het werken binnen een overheidsinstelling of je hebt daarmee affiniteit;
  • Je bent nieuwsgierig van aard en je weet hierbij zelfstandig je weg te vinden in een complexe organisatie;
  • Je bent een teamspeler die graag samenwerkt en van collega’s leert;
  • Je heb hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Je bent stressbestendig en flexibel, daardoor weet je goed in te spelen op onvoorziene omstandigheden.

Waar ga je werken

Leeuwarden is de sociale, economische en culturele krachtbron voor Fryslân. Met ruim 124.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kantorenstad. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Plus 35 karakteristieke dorpen en een schitterend buitengebied.

Met zo’n vijftienhonderd medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de stad en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers. Economisch gezien heeft onze gemeente de wind in de zeilen, er wordt volop geïnvesteerd en gebouwd door bestaande én nieuwe ondernemers. Leeuwarden is onderscheidend op de economische terreinen van watertechnologie en zuivel, zichtbaar op de Watercampus en Dairy Campus. Met daarnaast de RuG Campus Fryslân, de kenniscampus en de Energiecampus heeft de stad een sterke kennisbasis voor de transitie naar de circulaire economie. Op diverse locaties worden gebieden voor wonen en werken ontwikkeld op een schaal die voor Fryslân ongekend groot is.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring tussen minimaal € 2.581,- en maximaal € 4.208,- (aanloopschaal 8, functieschaal 9, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij zoeken een nieuwe collega voor een periode van één jaar met uitzicht op vast dienstverband. Bovenop jouw bruto jaarsalaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB).

Naast een aantrekkelijk salaris heeft de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van diverse opleidingen- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is zondag 29 mei 2022.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met André Alberda, Senior Adviseur Juridische Zaken via telefoonnummer 058 233 8610 / Andre.Alberda@leeuwarden.nl. Of met Jan Harmen Jonker, Adviseur Juridische Zaken via telefoonnummer 058 233 8609 / JanHarmen.jonker@leeuwarden.nl.

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Adviseur Werving en Selectie via telefoonnummer 06 501 932 85 of 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.


Solliciteer direct