WERKEN IN FRIESLAND GESLOTEN

Werken in Friesland is gesloten op woensdag 12 juni i.v.m. het jaarlijkse teamuitje. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en mails worden niet in behandeling genomen. Heb je (technische) vragen over ons vacaturesysteem of Dynamisch Aankoop Systeem? Dan kun je contact opnemen met Poolz via helpdesk@poolz.nl of 035 – 751 05 92.

Andere vragen of aanvragen voor toelating tot de categorieën in ons Dynamisch Aankoop Systeem, worden op 13 juni weer in behandeling genomen.

Terug naar vacatures

Stedenbouwkundige

gemeente Smallingerland

Benodigde opleiding: HBO

Dienstverband: Vast/Fulltime

Aantal uren per week: 32-36

Gepubliceerd op : 23-05-2024

Sluitingsdatum : 16-06-2024

Stedenbouwkundige
(32 - 36 uur per week)

Heb jij een visie op ruimtelijke ontwikkeling? Wil je aan de slag met het inrichten en ontwerpen van de leefomgeving? Een bijdrage leveren aan de transitie van het centrum van Drachten, het behouden van de kwaliteit van ons buitengebied, het revitaliseren van het grootste bedrijventerrein van Friesland en het mede vormgeven van nieuwe woningbouwlocaties? Kom dan een kop koffie drinken met ons om hier het gesprek over aan te gaan.

Dit is de functie       
We bieden je een sterk afwisselende en uitdagende functie. Je vormt een belangrijke schakel binnen een gedreven team. Wat jouw rol binnen dit team wordt? Dat gaan we gezamenlijk mét jou bepalen. Mede aan de hand van jouw interesses en vaardigheden verdelen we het werk. Heb je een grote affiniteit met het buitengebied en de dorpen of ligt je interesse meer bij het stedelijk gebied? Ben je iemand die liever processen aanstuurt en op hoofdlijnen uitdenkt of ben je juist verbeeldend sterk? Er liggen binnen de gemeente voldoende interessante opgaven om hier invulling aan te geven en de collega's staan open voor wijzigingen in de bestaande takenpakketten.


We hebben in onze gemeente de gehele beleidsontwikkeling en complexe uitvoering gebundeld in 1 team met ruim 50 collega's. Dat maakt dat de lijntjes kort zijn met je collega's van planologie, mobiliteit, wonen, gebiedsontwikkeling, planeconomie, duurzaamheid en economie.

We hebben de afgelopen jaren veel tijd geïnvesteerd in visievorming, beleidsontwikkeling en planvorming. We staan nu aan de vooravond van een grote ontwikkelopgave. Zo willen we ruim 1500 woningen primair binnenstedelijk bouwen, gaat het centrum van Drachten fors veranderen, hebben we stevige ambities ten aanzien van de kwaliteit van de openbare ruimte en klimaatadaptatie en hebben we onlangs een nieuw mobiliteitskader vastgesteld waarin de fietser en voetganger centraal staan en is de realisatie van de Lelylijn nog nooit zo dicht bij geweest als nu.

Als stedenbouwkundige heb je een generalistische rol en strategische positie in het team. Zo denk je bijvoorbeeld mee over de herinrichting van ons centrum, maak je ontwerpen voor woningbouwontwikkelingen, heb je een opvatting over het versterken van de kwaliteit van ons buitengebied en ben je sparringpartner voor de collega's die betrokken zijn bij de komst van de Lelylijn. Je bent dagelijks in staat te schakelen tussen de grote en kleine opgaven en ondersteunt je collega's bij vragen. Andersom bieden je collega's je uiteraard dezelfde collegialiteit.

Dit is jouw team
Team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling bestaat uit circa 55 collega's verdeeld over omgeving én ondernemen & ontwikkelen. Samen verantwoordelijk voor de economie, recreatie, ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, stedenbouw, natuur en landschap, verkeer en vervoer, duurzaamheid, water en milieu. Projecten zoals het zwembad, mobiliteitsvisie en de woningbouwopgave komen vanuit dit team.


Dit zoeken wij                                                                                                                             

  • We staan open voor een junior, medior of senior
  • Met een relevant HBO/WO diploma richting Bouwkunde, Stedenbouw of Academie van Bouwkunst stedenbouw of management voor de leefomgeving
  • Passie voor stedenbouw en een visie op ruimtelijke ontwikkeling
  • Klantgericht, lef, innovatief en kan goed werken met relevante software

Dit bieden wij                                                                                                                           
Afhankelijk van de ervaring die je met je mee brengt bepalen we samen wat nodig is om op een fijne manier in je rol te kunnen groeien. Een mentor, studiefaciliteiten, in duo-schap klussen oppakken behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij bieden een uitdagende baan met een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid om je persoonlijke ontwikkeling actief vorm te geven. Een plek binnen een open team, met een informele sfeer en korte lijnen naar management en bestuur. We bieden ook goede secundaire voorwaarden, zoals:

  • 17,85% Individueel Keuze Budget
  • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
  • Flexibel in te delen werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken
  • Opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen
  • Leasefietsregeling

Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3317,- (schaal 9) en maximaal € 5997,- (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (van 36 uur per week). Bovenop dit salaris ontvang je het IKB.

Dit bieden we in de vorm van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om deze hierna voort te zetten voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?                                                                                                                       
Dan kun je over de inhoud van de functie contact opnemen met Bart Schenkel (Teammanager) via 0512 581234.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Ria de Vries (HR Adviseur) via
r.de.vries@smallingerland.nl of 0512 581234.

Heb je interesse?                                                                                                                        
Dan ontvangen we graag uiterlijk 16 juni en motivatie met CV van jou via: Werken in Friesland.


Gesprekken zijn op 25 juni en 2 juli, dan kun je daar alvast rekening mee houden.         

Dit zijn wij
Smallingerland, een gemeente in Friesland met ruim 56.000 inwoners, goed bereikbaar in het hart van Noord-Nederland, dichtbij Groningen en Drenthe. Rondom onze hoofdplaats Drachten liggen 13 dorpen verspreid over de unieke Friese Wouden. Je vindt hier een bijzondere mix van stedelijk gebied, landelijk gebied en water. Met zo'n 600 medewerkers zetten wij ons in om goede voorzieningen en een duurzaam en veilig woon- en werkklimaat te realiseren met oog voor cultuur en een innoverend bedrijfsleven.

In onze gemeente staan mensen voorop en niet de regels. Wij pakken maatschappelijke opgaven op in samenwerking met de inwoners, het bedrijfsleven en partners. Hierin geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen.

Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne medewerkers hebben conform onze regeling werving- en selectie een voorrangspositie.


Voordat je in dienst treedt is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. 

Wy binne in twatalige organisaasje. Dat betsjut datst iepenstiest foar it Frysk


Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Bart Schenkel

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Ria de Vries HR advies

ria.de.vries@smallingerland.nl


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.070558@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 16-06-2024 binnen zijn.

Solliciteer